İzmir'de köpek katliamı

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 4 sokak köpeği zehirli yiyecekle itlaf edildi.

İzmirde köpek katliamı
03 Mayıs 2015 Pazar 14:44 tarihinde eklendi.
Uzundere Mahallesi otobüs son duraklarında bu sabah sokak köpeklerinin hareketsiz yattığını görenler, yanlarına gittiklerinde telef olduklarını fark etti. Ağızlarından kan ve köpük gelen 4 köpeğin zehirlenerek itlaf edildiğini belirten mahalleli polise ve belediye ekiplerine bilgi verdi. Mahalle sakinleri zehirlenen bir başka köpeği ise kurtarmaya çalıştı. Ev kadını 53 yaşındaki Göfher Konuk, "Kimin yaptığını bilmiyoruz, sabah köpeklerin zehirlendiğini fark ettik. Bir süre önce köpekler bir kadını rahatsız etmişti ama öyle kimseye saldırmazlardı" dedi. 
 
Kahve sahibi, 63 yaşındaki Cafer Gür bugün saat 05.30 sıralarında işyerini açmaya geldiğinde köpekleri gördüğünü ve hepsinin durumunun iyi olduğunu belirterek, "İşyerimi açarken hepsi kapının önünde uyuyordu, sonra bir süreliğine eve gittim, döndüğümde bir çoğunun telef olduğunu gördüm" diye konuştu.
 
"ZEHİR DOLU ŞİŞEYİ OTOMOBİLİN ÜZERİNE BIRAKMIŞLAR"
 
Bedensel engelli 41 yaşındaki Mustafa Kutman, köpeklerin zehirlenmesine tepki gösterdi. Kutman, şöyle dedi:
 
"Bu olaya yalnızca köpeklerin zehirlenmesi olarak bakmamak lazım. Gece köpekler çok huzursuzdu, epey havladılar, çevreye baktım ama kimseyi göremedim. Sabah bir otomobilin üzerine, içinde mavi renkli zehir olan şişe bırakmışlar. Bunu çocuklar da içebilirdi, o zaman ne olacaktı? Bu köpeklerin kimseye zararı yoktu." 
 
Köpeklerin hemen yanında bulunan eldiven, mavi bir sıvı ve soda şişesinin etrafını taşlarla koruma altına alan mahalle sakinleri, bir minibüsün üzerinde de et parçası bulunduğunu söyledi. Mahalleli, köpekleri zehirleyen kişi ya da kişilerin bulunmasını istedi. Bazı kişilerle muhtar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Mahallenin gençleri, köpeklerin zehirlenmesinden muhtarı sorumlu tutarken, muhtar ise böyle bir şey yapmadığını dile getirdi.