İzmir'de korkutan yangın!

İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

İzmirde korkutan yangın!
26 Temmuz 2013 Cuma 17:13 tarihinde eklendi, 1.319 kez okundu.
Bu yangına ekipler müdahale edilirken, 500 metre ileride bir yangın daha başlaması sabotaj ihtimalini güçlendirirken, uçakların iniş kalkışı sorunsuz olarak devam etti.
 
Saat 16.00 sıralarında Adnan Menderes Havalimanı'nın Sarnıç Mahallesi yakınlarında, önce otluk alanda başlayan yangın, makilik alana, oradan da kızılçam ormanlarının bulunduğu bölgeye sıçradı. Nemin çok düşük ve rüzgarın şiddetli olması yangının hızlı ilerlemesine neden oldu. Bu yangına ekipler müdahale ederken bu kez 500 metre ileride Oğlananası Beldesi yakınlarında yine ormanlık alanda bir yangın daha çıktı. 
 
20 arazöz, 4 helikopter, bir uçak ve 250 orman işçisi söndürme çalışmalarına katıldı. Bu arada yangının Adnan Menderes Havalanı'na çok yakın olması havalimanı itfaiyesini ve burada görevli askeri birliği de alarma geçirdi. Yangın birara tel örgüleri geçip havalimanı içinde konuşlanan Sahil Güvenlik hangarlanının bulunduğu bölgede kuru otları da yaktı. Burada da askerler söndürme çalışmalarına katıldı. Bu sırada Adnan Menderes Havalimanı'nda uçakların iniş kalkışı sorunsuz olarak devam etti.

ÜÇ GÖZALTI
 
İzmir Adnan Menderes Havaalanı yakınlarında iki noktada 500 metre arayla orman yangını çıkmasına neden oldukları gerekçesiyle 3 şüpheli gözaltına alındı. Çevre yolunda hareket halindeki mobilya kamyonunun kasasındaki çekyatın sigara izmaritinden yanmaya başladığı bu 3 kişinin yanan çekyatı yol kenarına atmasıyla yangının başladığı iddia edildi. Jandarma yangına neden olan çekyatı görüntüyle tespit etti. Jandarmanın ayrıca olayın kundaklama amacı taşıyıp taşımadığının araştırıldığını bildirdi.

DHA