İzmir'de Salvador Dali izdihamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sürrealizm akımının en büyük isimlerinden ressam Salvador Dali'nin eserlerini düzenlenen açılış töreni ardından İzmirli sanatseverlerle buluşturdu.

İzmirde Salvador Dali izdihamı
17 Ocak 2013 Perşembe 22:48 tarihinde eklendi, 2.694 kez okundu.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sürrealizm akımının en büyük isimlerinden ressam Salvador Dali'nin eserlerini düzenlenen açılış töreni ardından İzmirli sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılış törenine katılan Başkan Kocaoğlu, bu yıl içinde Mavişehir'de yapılacak opera binası için ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi.
 
Avrupa'da ortaya çıkan sanat akımının en büyük isimlerinden ressam Salvador Dali'nin ölümsüz eserleri İzmir'de sergilenmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) Fahri Özdemir'in küratörlüğünde 'Salvador Dali İzmir'de' başlığıyla açılan serginin açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleri, basın temsilcileri ve sanatseverlerin katılımı gerçekleştirildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sanata yapılan yatırımın insana yatırım olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Milletimizin güzel sanatlara sevgisini her türlü araç ve yöntemlerle besleyerek geliştirmek milli ülkümüzdür. Sadece rutin belediye çalışmalarıyla yetinmiyoruz. Toplumsal ve kültürel çalışmalarımız ile yaşamımıza katkı sağlıyoruz. Bu yıl içinde Mavişehir'e Anadolu'nun ilk opera binası için ihaleye çıkacağız. Bu sergi ile kültür ve sanat kenti İzmir'i yaratma konusundaki çalışmalarımız, daha da anlam kazanacak" dedi.
 
Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz, İzmir'de Salvador Dali sergisi düzenlenmesinin çok önemli ve heyecan verici olduğunu söyledi. Topuz, "İnşallah İzmir tüm güçlükleri yener, İzmir kendi yolunda Türkiye'ye yol gösterir şekilde ilerler. Gazanız kutlu olsun" dedi.
 
Dali sergisinin açılış törenine ise İzmirli sanatseverler tarafından yoğun bir ilgi gösterildi. Bazı sanatseverler cep telefonları ile Dali'nin resimleri ile fotoğraf çektirdi. Sergi, 2 Mart'a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek. Sergide Dali'nin 13'ü Zodyak serisinden olmak üzere toplam 46 özgün eseri yer alıyor. Sergide ayrıca Dali'nin Luis Bunuel ile birlikte hazırladığı, deneysel sinemanın öncülerinden kabul edilen 16 dakikalık 'Bir Endülüs Köpeği' isimli kısa film de gösteriliyor. 

DHA