İzmir'de "Savaşa Hayır" yürüyüşü

İzmir'de bazı sendika ve odaların öncülüğünde 'Savaşa hayır' yürüyüşü düzenlendi.

İzmirde Savaşa Hayır yürüyüşü
20 Ocak 2013 Pazar 19:05 tarihinde eklendi.

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği'nin (Ttb) ortaklaşa düzenlediği yürüyüş CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, bazı sendika ve parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eylem, katılanların Konak eski Sümerbank binası önünde bir araya gelmesiyle başladı. Yaklaşık 800 kişiden oluşan grup, hükümet ve ABD aleyhine attığı sloganlar ile yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup adına burada basın açıklaması yapıldı.
 
KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi adına SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, basın açıklamasını okudu. Atanur, "NATO askerlerini ülkemizde ağırlamaktan onur duyanlar sesimizin duyulmaması için elinden geleni yaptı. Gaziantep'te gerçekleşecek bölgesel miting, Başbakanı'ın dügün ziyareti bahanesiyle Valilik tarafından yasaklandı. Onlar kendilerine yakışanı yaptı. Biz de bugün kendimize yakışanı yapıyoruz. Gaziantep'te ve ülkenin bütün sokaklarında bugün 'Emparyalizm taşeronluğa ve Patriot füzelerine hayır' sesi yükseliyor. Bu ses önümüzdeki günlerde daha da yükselecek. Çünkü biz NATO'ya hayır diyoruz. Buradan ilan ediyoruz ki bu memleket eninde sonunda NATO'yu bu topraklardan söküp atacaktır" dedi.
 
Suriye'nin kaderinin kendi halkının elinden alınmaya çalışıldığını belirten Atanur, AK Parti tarafından bölgesel aktörlük adı altında ABD ve NATO ülkeleriyle işbirlikçilik içine girildiğini söyledi. Atanur, "Sözde güvenlik kaygılarıyla Ortadoğu haklarının üzerine yağacak bombalara kucak açan AKP, memleketin dört bir yanını üslerle NATO askerleriyle, ölüm füzeleriyle doldurmaktadır. Ülkemizin emperyalizm Ortadoğu maşası haline getirilerek komşularıyla savaştırılmasına kanlı tarihe ortaklık edecek bir hale dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
 
Grup basın açıklamasının ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

DHA