İzmir'de "soykırım" arbedesi

İzmir'de Ermeni soykırımı iddialarının yıldönümünde, aynı meydanda farklı görüşte iki grubun yaptığı basın açıklaması sırasında arbede çıktı.

İzmirde soykırım arbedesi
24 Nisan 2013 Çarşamba 20:20 tarihinde eklendi.

 

Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek için, Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri Basmane Meydanı'nın bir köşesinde, çeşitli sivil toplum örgütü ile siyasi partilerin oluşturduğu grup ise, aynı meydanın başka bir bölümünde basın açıklaması için toplandı.
 
Polisin yaptığı görüşmelerin ardından, ilk olarak yaklaşık 30 kişilik grup adına, Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanı Tacettin Çolak açıklama yaptı. Ermeni soykırımı iddialarının yalan ve bunların ABD kaynaklı olduğunu ileri sürdü.
 
Tacettin Çolak'ın açıklamasının uzun sürmesi üzerine, bu kez çeşitli sivil toplum örgütü ile siyasi partilerin oluşturduğu yaklaşık 150 kişilik grup adına Zeynep Tozduman, Ermeni soykırımının yaşandığını anlatan basın açıklamasını okumaya başladı. Karşılıklı sloganların atılması sırasında birbirlerine yaşlaşan iki grup üyeleri arasında arbede çıktı.
 
Ellerindeki bayrakların sopaları ve yumruklara birbirlerine saldıran iki grubu, araya giren çevik kuvvet ekipleri ayırdı. Polisin şerit oluşturmasının ardından basın açıklamalarını tamamlayan gruplar meydandan ayrıldı. 

DHA