İzmir'de 'Suriye Tezkeresi' protestosu

İzmir'de, hükümetin Suriye tezkeresinin bir yıl daha uzatılma talebini TBMM'ye sunması, kentte yapılan yürüyüşün ardından basın açıklamasıyla protesto edildi.

İzmirde Suriye Tezkeresi protestosu
01 Ekim 2013 Salı 22:35 tarihinde eklendi.
Kendilerine İzmir Halk Forumları Platformu adına veren yaklaşık 200 kişilik grup, Suriye'ye ilişkin hükümete verilen yetki süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi'ni TBMM Başkanlığı'na sunulmasını protesto etmek amacıyla, bugün saat 20.00 sıralarında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi önünde biraraya geldi.
 
'Savaşa hayır', 'Barış hemen şimdi', 'Katil ABD', 'Ortadoğu'dan defol', 'İş birlikçi AKP' sloganları atan grup Konak Meydanı'na yürüdü. Gezi eylemleri sırasında ölenlerin isimleri de hep bir ağızdan söylendi.

Grup adına burada basın açıklamasını okuyan Duygu Odabaşı, "Emparyalist güçler, Suriye'de yapalıcak olası operasyonda, bizim postallarımız Suriye topraklarına değmeyecek derken, Meclis'in savaş tezkeresini uzatması gençlerimizin olası savaşlarda maşa olarak ölmesi anlamına gelmektedir.

AKP'nin silahlı kuvvetleri bir başka ülkede operasyon yapma yetkesini vermesini ve süresi biten tezkerenin uzatılmasını halk olarak istemiyoruz" dedi. Grup basın açıklamasının arıdndan sessizce drağıldı.

DHA