İzmir'de toplu taşımaya zam

İzmir'de toplu ulaşım ücret tarifeleri 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi. Otobüs, metro, vapur ve banliyö biniş ücretleri beşer kuruş artırıldı.

İzmirde toplu taşımaya zam
29 Temmuz 2011 Cuma 18:43 tarihinde eklendi, 1.221 kez okundu.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren uygulanacak Toplu Taşım Tarifesi açıklandı. Buna göre daha önce "tam" ve "indirimli" olarak uygulanan ücret tarifesi "tam", "öğretmen" ve "öğrenci" olarak üç gruba ayrıldı. Otobüs, metro, vapur ve banliyöde 1.70 lira olan tam biniş ücretleri 1,75 lira, 0,90 lira olan öğrenci tarifesi 0,95 lira olarak belirlendi. Öğretmenler için belirlenen tarife ise 1,10 lira. 
    
Merkezde 90 dakika içinde 2. ve sonraki tüm binişlerin ücretsiz gerçekleştirildiği aktarmalı ulaşım sistemi ise devam edecek. 

Yeni düzenlemeye göre, şehir merkezi ile ilçeler arasındaki uzun mesafeli seferlerin ücret tarifeleri ise tüm ilçeler için standart hale getirildi. 1 Ağustos'tan itibaren uygulanacak tarifeye göre ilçe seferleri için ilk binişlerde tam 3 lira, "öğrenci" 1,65 lira, "öğretmen" 1,85 lira olarak uygulanacak. İlçelerden şehir merkezine ulaşımda 90 dakika içinde 2. ve sonraki tüm binişler ücretsiz olacak. Şehir merkezinden ilçelere ulaşımda ise 90 dakika içindeki 2. ve sonraki "tam"dan 1,75 lira, öğretmenden 1,10 lira, öğrenciden 0,95 lira ücret düşülecek. 
    
Yapılan düzenlemeye göre Balıklıova-F.Altay, Foça-Hatundere, Y.Foça-Biçerova, Gerenköy-Biçerova, İYTE-F.Altay hatlarında 50 kuruşa varan indirimler gerçekleştirildi. 
    
3-5 binişlik biletlere ait ücret tarifesinde değişiklik yapılmadı. 3 binişlik biletler eskiden olduğu gibi yine 6,50 TL, 5 binişlik biletler ise 10,40 TL'den satılmaya devam edecek.