İzmir'de toplu ulaşıma sınav takviyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, pazar günü YGS’ye girecek adaylara ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla otobüs, vapur ve metro seferlerinde düzenleme yaptı.

İzmirde toplu ulaşıma sınav takviyesi
22 Mart 2013 Cuma 14:18 tarihinde eklendi.

 

ESHOT Genel Müdürlüğü, sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu Buca, Bornova, İnönü Caddesi ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı bağlantılı hatları takviye edecek.
 
Şehirdışından gelenlerin ulaşımı daha rahat yapabilmesi içinse otogar bağlantılı seferler sıklaştırılacak. Metro bağlantılı besleme hatlarına tahsis edilen otobüs sayıları da arttırılacak. Sınavın ardından da şehir merkezine yeterli sayıda otobüs takviyesi yapılacak. İzmir Metrosu’nda ise sınavın başlangıcı öncesi ve bitimini takip eden saatlerde sefer sıklıkları 5 dakika olarak düzenlendi. Pazar günü saat 08.00’den 19.30’a kadar metro seferleri sıklaştırılmış olarak yapılacak. Körfez ulaşımını sağlayan İZDENİZ A.Ş. da araba vapuru seferlerini, saat 07.15’ten itibaren başlatacak. Pazar tarifesi uygulanmasının yanısıra Karşıyaka ve Bostanlı’dan Pasaport ve Alsancak yönüne ek seferler koşulacak. İZBAN A.Ş. de oluşabilecek yoğunluğu gözönüne alarak takviye seferler koymak üzere tedbirlerini aldı.

CİHAN