İzmir'de zincirleme kaza

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde orta şeritte arızalanan otomobil ve arkasında duran başka bir otomobile tanker çarptı. Tankerin yaklaşık 25 metre sürüklediği otomobil metal yığınına dönerken kazada 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

İzmirde zincirleme kaza
23 Nisan 2014 Çarşamba 09:05 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.
Kaza, saat 21.00 sıralarında, Çevreyolu Örnekköy Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Özge Özdemir (31) yönetimindeki 06 AR 2805 plakalı otomobil, rampa çıkarken orta şeritte durdu.

Geriye doğru manevra yapan Özge Özdemir arkasından gelmekte olan Murat İpek yönetimindeki 35 N 4206 plakalı otomobile çarptı. Bunun üzerine aracından inen Murat İpek, arkadan gelen Salih E.(64) yönetimindeki 35 ZT 989 plakalı boş tankeri fark etti. Murat İpek arkadan gelen Salih E'ye uyarıda bulundu. Uyarıları fark etmeyen Salih E.,İpek'in 2 çocuğunun içerisinde bulunduğu otomobile çarptı. Tanker, İpek'in otomobilini altına alarak yaklaşık 25 metre sürükleyip yol ortasındaki bariyerleri parçaladıktan sonra durabildi. Tanker, Özge Özdemir ve Nejla Kapakçı'nın içinde bulunduğu otomobili de çarptı. Kazanın ardından İpek'in otomobili alev aldı. Yoldan geçmekten olan sürücüler, alevleri söndürürken durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, İpek'in 2 çocuğunun içerisinde bulunduğu otomobili tankerin altından çıkarttı. Otomobilin içinde sıkışan Batuhan (5) ve Ecrin İpek (4), İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Batuhan İpek, ilk müdahalesinin ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, Ecrin İpek ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada Murat İpek ile araçları arızalanan Özge Özdemir ve yanındaki Nejla Kapakçı (31) da yaralandı.
 
Kazayı görenlerden Ayhan Çeneli, iki otomobilin ard arda durduklarını ve kamyonun Murat İpek'in uyarılarına rağmen otomobile çarptığını ifade etti. Hastanede tedavi altına alınan Batuhan ve Ecrin İpek'in hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi. Olay sonrasında Tanker sürücüsü S.E. ise gözaltına alındı. Kaza nedeniyle İzmir Çevre Yolu'nda trafik, bir süre kontrollü olarak sağlandı. 
 
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.