İzmir’deki yabancı öğrencilerden EXPO desteği

İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç’la buluşan yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, gönüllü EXPO elçi oldu

İzmirdeki yabancı öğrencilerden EXPO desteği
13 Şubat 2013 Çarşamba 16:41 tarihinde eklendi.

 

Dünyanın en büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması kabul edilen EXPO'ya aday olan İzmir, tanıtım çalışmalarına ülkedeki yabancı uyruklu öğrencileri de dahil etti.
 
Vali Kıraç’ın yemekli toplantısına katılan öğrenciler, İzmir’in adına kendi ülkelerinden oy isteyecek. BIE üyesi ülkelerin öğrencileri, kendi devletlerinin cumhurbaşkanı ve başbakanına e-posta ya da mektupla İzmir’i anlatacak. Binlerce öğrencinin kampanyaya katılması bekleniliyor. Swissotel Büyük Efes'te düzenlenen toplantıya katılan öğrencilere, fahri konsoloslara ve BIE’nin inceleme heyetine hitaben bir konuşma yapan Kıraç, şehrin sosyal, kültürel ve tarihi  zenginliklerini anlattı: "EXPO 2020 organizasyonu İzmir’de yapılırsa sadece Ege Bölgesi değil, bütün bir coğrafya bundan pozitif biçimde etkilenecektir. İzmir, tarihin her döneminde hoşgörü şehri, sağlığın ve bilimin merkezi olmuştur. Sahip olduğu ekonomik, kültürel ve sosyal zenginliği farklı dinlerle, dillerle, kültürlerle paylaşmasını bilmiştir. Günümüzde de bu misyonunu aynen sürdürüyor, şehrimizde yaşayan herkes aynı duygularla güne başlıyor. Vatandaşımızda şehrini sahiplenme duygusu çok yüksektir. Bunu yaşamın her alanında gözlemlemek mümkün. Örneğin EXPO adaylığı için bütün bir bölge kenetlendik.”

CİHAN