"İzmir'e kardeş bir belediye gelecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir’in Karabağlar ilçesinde esnaf ziyaretine katılarak bayramlaştı.

İzmire kardeş bir belediye gelecek
13 Ekim 2013 Pazar 20:57 tarihinde eklendi.

Kendisini İstanbul Belediye Başkanı olarak görmek istediğini ifade edenlere Tekin, “Merak etmeyin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de CHP'li olacak. Seçim sonrası İzmir'e kardeş bir belediye daha gelecek.” karşılığını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ile birlikte İnönü Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnafın bayramını kutlayan Tekin sorunlarını dinledi. Ziyareti sırasında alışveriş yapanlarla da sohbet eden Tekin'in yanına gelen bir kadın, “Direnin, İstanbul'u da kazanın. Sizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.” dedi.

Yaşlı kadına sarılan Tekin, “Merak etmeyin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de CHP'li olacak. Seçim sonrası İzmir'e kardeş bir belediye daha gelecek. Gelecek seçimde sizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ziyaret edeceğim.” diye yanıt verdi.

Tekin, ATM önünde sıra bekleyenlerle de sohbet etti. Aldıkları maaşların yetmediğini söyleyenlere Tekin, ekonominin gün geçtikçe kötüleştiğini belirterek, “Kredi kartı ile çekilen paralarınızda faize dikkat edin.” dedi. Bir kuruyemiş dükkanında tezgahın arkasına geçen Tekin burada vatandaşlara satış yapıp gazetecilere de çikolata ikram etti.

Ziyaretler sonrası bir kafede vatandaşlar ile çay içen Tekin, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul trafiğiyle ilgili sözlerini hatırlatması üzerine Tekin, “İstanbul'un ulaşım sorununu keşmekeş haline getiren Başbakan Erdoğan'ın bizzat kendisidir. Yıllardır uyguladıkları hatalı politikalar İstanbul'u yaşanmaz hale getirmiştir.

Adres arıyorlar ise İstanbul’da yapılan 193 AVM ile beton yığınlarına teslim edenleri arayın. Sayın Başbakan beton ve hafriyat lobisine teslim olmuştur. Beton ve hafriyat lobisi karşısında çaresiz durumdadır. Başbakan suçu medyada aramak ve medyayı eleştirmek yerine, yanlış politikalarını gözden geçirsin.” diye cevapladı.


CİHAN