İzmir’i havadan inceledi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İzmirlilerin sorunlarının çözülmesi, yüzlerin gülmesi gerekiyor.

İzmiri havadan inceledi
13 Mart 2014 Perşembe 13:00 tarihinde eklendi.
İşsizliğin azalması, ulaşım kanallarının düzenlenmesi dolayısıyla trafik sorununun aşılması, deniz ulaşımının artırılması, sağlıklı bir yaşamın tüm kanallarının açılması gerekiyor. Şehrin üzerindeki yorgunluğun atılması, deyim yerindeyse üzerindeki ölü toprağının kaldırılması, dünyaya açılması gerekiyor. Biz bunları konuşacağız. Biz şehrin dinamikleriyle birlikte yapacaklarımızla şehri ayağa kaldıracağız” dedi. 
 
Binali Yıldırım, Ağrı, Bayburt, Erzurum ve Sivas Dernekleri üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. İzmir’in sönük ve yorgun halinden arınması ve bir an önce toparlanması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Biz İzmir’e sadece hizmet sözü veriyoruz. Aşamadığı sorunları aşmayı vadediyoruz. Bir ideoloji empoze etmiyoruz, yaşam tarzı zorlamamız zaten ve asla yok. Örneğin İstanbul’da Beyoğlu var, Nişantaşı var. Bizden yana bir şikayet duyanınız var mı? İzmir’de “ya benimle yaşayacaksınız, ya da benimle yaşayacaksınız’ algısı ortaya atılıyor. Ama İzmir bunlarla yaşamak mecburiyetinde değil. İzmir’in bu baskıdan kurtulması gerek” diye konuştu.
 
İZMİR’İ HAVADAN İNCELEDİ
 
Binali Yıldırım, Kiraz ilçesinde düzenlenen mitinge havayolunu kullanarak gitti. Helikoptere binen ve İzmir’de kısa bir şehir turu atan Yıldırım, pilotun yanında yer aldı. Yıldırım, İzmir’i havadan incelerken notlar aldı. 
 
KAMYON KASASINDAKİ ZİYARETÇİ
 
Kiraz ilçesinde vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Binali Yıldırım, güçlükle ilerledi. Kamyon kasasında, kendisini görmek isteyen genç bir adam olduğunu öğrenen Yıldırım, oraya doğru yürüdü. Doğuştan felçli 36 yaşındaki Muzaffer Singin’i kamyon kasasında sedyede gören Yıldırım, duygulandı. Kendisine “Sizi çok seviyorum bakanım” diye seslenen Singin’in bulunduğu bölüme çıkan Yıldırım, genç adama sarılarak öptü. Binali Yıldırım, Muzaffer Singin’e elektrikli araç sözü verdi. 
 
Kiraz ilçesinde gerçekleştirilen açık hava toplantısı öncesi Binali Yıldırım’a poşu ve kasket hediye edildi. Taktığı poşu ve kasketle Kirazlılara seslenen Yıldırım, İzmir, ilçeleri ve köyleri için hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Yıldırım, “Projelerimiz hazır, ekibimiz hazır, biz hazırız. İzmirliyiz yaparız demiyoruz, İzmirliyiz yaptık diyoruz” diye konuştu.
 
“İZMİR’İN KADERİNDE KÜÇÜLME OLMAMALI”
 
İzmir ve ilçelerinde yapılacak projelerle şehirde yaklaşık 300 bin kişinin iş aş sahibi olacağını kaydeden Binali Yıldırım, şöyle konuştu: 
 
“İzmir’de Türkiye ortalamasının çok üzerinde 14.5 oranında işsizlik söz konusu. Yatırımcı gelmiyor, yatırım yapılmıyor. Bizim ilk yapacaklarımızdan biri ekonomiyi canlandırmak. İzmir’in kaderinde küçülme olamaz. 18 ayda bitirdiğimiz, Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanında gençlere iş imkanı doğacak. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan Konak Tüneli ile şehrin bir ucundan girdik, diğer ucundan çıkıyoruz. Henüz 3 kilometre metroyu yapmamış yönetim de “300 kilometreye çıkaracağız’ diyor. Buna artık İzmirliler inanmıyor. Herkes, nelerin yapılıp nelerin yapılmadığını görüyor.”

DHA