İzmir'i toz bulutları kapladı

İZMİR'de, öğle saatlerinden itibaren, lodos fırtınasıyla birlikte göz yüzünü toz bulutları kaplamaya başladı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü de, Ege Denizi'nde fırtına ve toz taşınımı uyarısı yaptı.

İzmiri toz bulutları kapladı
01 Şubat 2015 Pazar 18:57 tarihinde eklendi.
Kentte bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan toz bulutları İzmir'de görüş mesafesinin de düşmesine neden oldu. Toz bulutları Güneş'i de perdeleyip, ay gibi görünmesine neden oldu. İzmir'deki fırtınadan Kadifekale'deki dev Türk Bayrağı ise fırtınada zarar gördü.
 
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü toz taşınımı ile Ege Denizi için bu gece saat 24.00'te etkili olmaya başlayıp yarın saat 20.00'ye kadar sürecek fırtına uyarısında bulundu. İzmir, Aydın, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale'yi kapsayan bölgeye bakan 2. Bölge Müdürlüğü'ndEn yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
"Bölgemizin genelinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından, yarın (pazartesi) görülecek yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bölgemiz üzerinde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."