İzmir’in banyo keyfi

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın maskotu yavru fil İzmir, sıcak havadan bunalmasına rağmen havuza girmeye korkuyor.

İzmirin banyo keyfi
20 Temmuz 2013 Cumartesi 10:15 tarihinde eklendi.

İzmir’in yardımına yetişen bakıcıları, sevimli yavruyu hortumla yıkayarak serinletiyor. Üzerine sıkılan suyla kendini yere atan İzmir, yaptığı hareketlerle herkesi güldürüyor.

Yaz mevsimiyle birlikte artan hava sıcaklığı, insanlar kadar hayvanları da etkiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın sakinleri ise kendileri için özel hazırlanan yöntemlerle serinliyor.

Hayvanların kimi buz kalıplarıyla hazırlanan özel meyveleri yiyerek kimi de havuzlara girerek bunaltıcı sıcakların etkisini azaltıyor. Türkiye’de doğan ilk fil olma özelliğine sahip "İzmir" ise günde iki defa hortumlu banyoyla serinliyor. 700 kg. ağırlığa ulaşmasına rağmen hâlâ küçük bir yavru olan İzmir, annesi Begümcan ve babası Winner’in serinlemek için girdiği havuza girmekten korktuğu için bakıcıları bu yöntemi tercih ediyor. Doğduğunda şişme havuzlarda yıkanan sevimli yavru, hortumla yıkanma sırasında kelimenin tam anlamıyla kendinden geçiyor. Üzerine sıkılan suyla birlikte kendini yere atan İzmir, yaptığı hareketlerle herkesi kırıp geçiriyor. Sabah akşam yıkanarak serinledikten sonra keyfi yerine gelen sevimli fil, dışarıda ise kendinden kat kat büyük babası Winner’ın gölgesinde güneş ışınlarından korunarak vücut ısısını muhafaza ediyor.


CİHAN