İzmir'in Meşhur Güzeli Çeşme

Türkiye'de yaz denince akla gelen ilk yerlerdendir Çeşme...

İzmirin Meşhur Güzeli Çeşme
28 Nisan 2016 Perşembe 20:47 tarihinde eklendi, 1.505 kez okundu.

Türkiye'de yaz denince akla gelen ilk yerlerdendir Çeşme... Bu adı almasına sebep olan tarihi çeşmeleri, Ege Denizi'nin berrak sularını karşılayan plajları, tarihe tanıklık eden yapıları, yaz sıcaklarını hafifleten rüzgarı, damla sakızı, gece hayatı ve konuklarını Türk misafirperverliğine uygun ağırlayan Çeşme otelleri ile dört dörtlük bir yerdir.



İzmir zaten başlı başına ülkemizin en güzel şehirleri arasında iken İzmir ilçelerinin her biri ayrı bir doğa harikasıdır. İzmir'in en batı ucunda yer alan Çeşme de tabiat ananın cömert davrandığı bölgelerden biridir. Ülkemizin önemli tatil beldelerinden biri olan Çeşme her sene milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlar.



Çeşme Gezilecek Yerler



Daha önce köy olan Çeşme özellikle son dönemlerde olağanüstü bir başarı göstererek yaz turizminde ilk sıralara yerleşmeyi başarmıştır. İzmir'in en popülerleri arasında bulunan Çeşme Ege Denizi ve Urla ile komşu olup Yunan adalarından olan Sakız Adası'na da oldukça yakındır. Huzurlu ve eğlenceli bir tatil beldesi olan Çeşme'de yılın her dönemi konforlu bir tatil geçirmeniz mümkün olsa da yaz aylarının tadının bir başka olduğunu söylemeye gerek yok diye düşünüyoruz. Eğlencenin hakkını veren gece hayatı, temiz havası ve temiz plajlarıyla bir tatilden beklediğiniz ne varsa daha fazlasını bulacağınız Çeşme'de dilerseniz balayı tatili bile geçirebilirsiniz. Hayaliniz durağan bir balayı tatili geçirmek değil ise seçiminizi Çeşme otelleri arasından yaparak gündüz deniz- kum – güneşin gece ise eğlencenin keyfini çıkarabilirsiniz. Balayı otelleri konusunda farklı alternatiflere sahip olan Çeşme'de alışılmışın dışında, hareketli bir balayı tatili geçirebilirsiniz. İzmir otelleri arasından en güzellerini Çeşme'de bulabileceğinizi de rahatlıkla söyleyebiliriz.



Çeşme gezilecek yerler açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. İlçenin simgesi haline gelmiş olan Çeşme Kalesi, kale içerisinde yer alan Çeşme Müzesi, pek çok hastalığa derman olan Şifa Kaplıcaları, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray, Ayayorgi Koyu ve Alaçatı Çeşme'de görülecek yerler arasındadır.



Ege mutfağının lezzetlerini tadabileceğiniz en güzel yer olan Çeşme'de zeytinyağlı ve otlu pek çok yöresel yemeği tadabilirsiniz. Sebze ve zeytinyağının eksik olmadığı Ege mutfağında çok farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Yöresel yemeklerin yanı sıra İzmir'e özgü tatlar olan kumru, boyoz ve lokmanın en güzellerini de Çeşme'de tadabilirsiniz. Hepsinden sonra da Çeşme'de her yeri kaplayan sakız ağaçlarının hediyesi olan damla sakızı ile yapılan un kurabiyeyi yerken damla sakızlı Türk kahvesi keyfi yapabilirsiniz. Eğer Çeşme seyahatiniz Nisan aylarına denk gelirse Alaçatı Ot Festivali'ne uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz. Asıl Ege mutfağını burada görme fırsatı bulabilirsiniz. Daha güzeli taze taze tadabilirsiniz.



Tatil.com'un zengin İzmir otelleri sayfasında yer alan Çeşme otelleri listesine göz atıp, kaçırılmayacak fırsatlardan faydalanarak unutulmaz bir yaz tatil yaşayabilir ya da balayı otelinizi Çeşme'den seçip keyifli bir balayı yaşayabilirsiniz.