İzmirlilerin ''21 Aralık 2012'' beklentisi

Maya takvimine dayandırılan ''kıyamet'' inanışa aldırış etmeden günlük yaşamlarını sürdüren İzmirliler, 21 Aralık'la ilgili düşünce ve beklentilerini AA muhabirine anlattı.

İzmirlilerin 21 Aralık 2012 beklentisi
20 Aralık 2012 Perşembe 15:47 tarihinde eklendi, 1.620 kez okundu.

 

Emekli Ruşen Demirelli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıyamete insanların mutlaka inanması gerektiğini ancak ''21 Aralık'taki kıyamet inancını'' inandırıcı bulmadığını söyledi. 
     
''Kıyametin, bugünden yarına bir anda kopmayacağını'' ifade eden Demirelli, ''Kıyametin izleri olur öncesinden. Bugün hala doğa aynı doğa, güneş aynı güneş. Bir anda olacak şey değil'' dedi. 
     
Demirelli, ''kıyamet günü'' için hummalı hazırlıkların sürdüğü Şirince'ye gitme niyeti bulunmadığını da belirterek, ''Yarın sabah tıraş olacağım, normal hayatıma devam edeceğim. 60 yaşına gelmişim; ölsem ne olur kalsam ne olur. İnsanlar bir sürü sorunla uğraşırken, buna bir dala tutunur gibi tutunuyorlar. Belki de kıyametin kopsun istiyorlar'' diye konuştu. 
     
-''Madem geliyorlar, döviz bıraksınlar''- 
     
Gümrük müşavirliğinde görevli Aykut Aktaş ise ''kıyametten'' ziyade Şirince'ye gelmesi beklenen 20 bin turistin yapacağı harcamanın önemli olduğuna işaret etti. 
     
Tek arzusunun İzmir'e gelecek turistlerin harcama yapması olduğunu ifade eden Aktaş, şunları söyledi: 
     
''Kıyamet için İzmir'e geliyorlar, ama döviz anlamında bir getirisi var mı yok mu ona bakmak lazım. Bence boşuna geliyorlar, inanmıyorum. İnansam ben giderdim, 1 saatlik yol. Boşuna geliyorlar, ama döviz anlamında bir şeyler olabilir. Madem geldiler, harcasınlar biraz. Yarın da normal bir gün işten eve evden işe şeklinde geçecek.'' 
     
Öğrenci Ebru Yarluğbar da bir Müslüman olarak 'Maya kıyametine' inanmadığını dile getirerek, ''Bir şey olacağını sanmıyorum, bundan önceki günlerimi nasıl geçiriyorsam öyle geçireceğim'' dedi. 
     
Lise öğrencisi Ecem Ünalan ise kıyametin kopacağına inanmadığını, tek yapmak istediği şeyin uyumak olduğunu söyledi.