İzmit Körfezi açıklarında tanker yangını

KOCAELİ'nin Körfez İlçesinde, İzmit Körfezi Tütünçiftlik açıklarında LPG yüklü bir tankerde bugün yangın çıktı.

İzmit Körfezi açıklarında tanker yangını
29 Nisan 2017 Cumartesi 17:44 tarihinde eklendi.
Yangın haberiyle birlikte Kıyı Emniyeti harekete geçti. Söndürme gemileri, tankerin güvertesinde başlayan yangına müdahale ederken, Donanma Komutanlığı'ndan da yardım istendi. Bölge itfaiye ekipleri de olay yerine yönlendirildi. Yoğun çabaların ardından yangın kontrol altına alındı.
 
İzmit Körfezi Tütünçiftlik açıklarındaki bir bottan çıkıp LPG yüklü tankere sıçrayan yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Denize atlayan mürettebatın ise kurtarılarak kıyıya çıkarıldığı sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
 
Karaosmanoğlu: Yangında 7 kişi yaralandı
 
Kocaeli Körfez'de LPG yüklü tankerde çıkan yangına ilişkin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, can kaybının olmadığını belirterek, "LPG yüklü bir tankerde nedenini bilmiyoruz bir patlama oldu. Tankerin içindeki patlamadan dolayı panikten dolayı 5-6 personel denize atlıyor. Bir tanesi de patlamadan dolayı kavruluyor. Onun durumunda hafif problem var. Diğerlerinin durumunda bir problem yok. Toplam 7 kişi yaralı" dedi.
 
"YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI SOĞUTMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR"
 
Karaosmanoğlu, "Bir problem olmadığına ilişkin bana bilgi verildi. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangın kontrol altına alındı" dedi.Karaosmanoğlu, tankerden yakıt sızıntısının olup olmadığına ilişkin şu an için bir bilginin olmadığını da ifade etti.