İzmit'i bisiklet şehri yapacaklar

İzmit Belediyesi, ''İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum'' projesi kapsamında 739 bisikleti öğrencilere dağıttı.

İzmiti bisiklet şehri yapacaklar
23 Mayıs 2012 Çarşamba 14:32 tarihinde eklendi, 1.250 kez okundu.

 

28 Haziran Mahallesi'ndeki Cephanelik Stadyumu'nda düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 5 bin 500 ilköğretim öğrencisine karne hediyesi olarak bisiklet dağıtacaklarını söyledi. 
     
Projenin hazırlık aşamasında belediye personelinin 3 yıldır çalıştığını ifade eden Doğan, projenin ülke genelinde örnek olduğunu vurguladı. 
     
Doğan, şunları kaydetti: 
     
''3 yıldır bu kenti bisiklet kenti yapmak için çalışıyoruz. Bundan 3 yıl önce Brüksel'deki Dünya Bisiklet Kongresi'nde, şehrimizi Türkiye'de ilk defa bir belediye başkanı olarak biz temsil ettik. Burada bisiklet şehri olma deklarasyonuna imza attık. Brüksel'de imzaladığımız deklarasyon ile Avrupa'nın gelişmiş 12 kentiyle birlikte İzmit'i 2015'e kadar bisiklet şehri yapmaya söz verdik. Önce bisiklet eğitim pistimizi yaptık. Bu da Türkiye'de örnektir. Çocuklarımızı orada eğittik. Şimdiye kadar 20 binin üzerinde çocuğumuza bisiklete binebilir sertifikası verdik.'' 
     
Doğan, yaz ayında akıllı bisiklet uygulamasını Türkiye'ye örnek olabilecek şekilde uygulayacaklarını belirtti. Nevzat Doğan, kurulacak stantlarda isteyenlerin bisikletleri kiralayarak şehrin belirli noktalarında gezebileceğini kaydetti. 
     
Brisa Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat ise söz konusu projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Akpulat, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının ilçe açısından önemine dikkat çekti. 
     
Çevrenin korunmasına önem verdiklerini belirten Akpulat, bu görüş doğrultusunda söz konusu projeye destek verdiklerini kaydetti. 
     
Öğrenciler adına konuşan Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu öğrencisi Cansu Çakmak da yorucu geçen bir yılın ardından bisiklete sahip olacakları için mutlu olduklarını söyledi. Çakmak, bisikletin dünyanın gelişmiş şehirlerinde sıkça kullanıldığını bildirdi. 
     
Konuşmaların ardından Doğan, projeye katkıda bulunan Akpulat'a plaket verdi. Öte yandan Brisa Spor Kulübü Bisiklet Takımı da öğrencilere bisikletle kısa bir gösteri sundu. 
     
Belediye Başkanı Doğan, dağıtılan bisikletlerden birine binerek stadyum çevresinde tur attı. Tören sonunda öğrenciler bisikletleri teslim aldı.