İzmit'te 10 bin kişi yürüdü

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek amacıyla İzmit'te mehter takımı eşliğinde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı 'Milli iradeye sahip çıkalım' yürüyüşü yapıldı.

İzmitte 10 bin kişi yürüdü
11 Ocak 2014 Cumartesi 15:53 tarihinde eklendi.
Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri organizasyonuyla AK Parti İl ve ilçe teşkilatları ile İmam Hatip Mezunları Derneği ve birçok dernek üyelerinin katıldığı yürüyüş Merkez Bankası önünden başladı. Yaklaşık 10 bin kişi ellerinde AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayraklarıyla yürürken, sık sık 'Dik dur eğilme, Kocaeli halkı seninle', 'Biz bitti demeden bu şarkı bitmez' diye sloganlar atıldı.
 
Destek yürüyüşüne katılanlardan bir grup, İşçi Partisi İl Başkanlığı'nın bulunduğu bina önünde de slogan attı. Grupta bulunanlardan bir bölümü İşçi Partisi il binasına girmek isteyince, polis ekipleri onları engelleyerek gençleri sakinleştirdi.
 
Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüyen grup burada Mehter Marşı'nın çaldığı şarkılar eşliğinde sloganlar attı. Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekküleri Başkanı Halil İbrahim Keleş, "Milli geliri artmış, kendine yeten, saygın ve dünyada söz sahibi, kalkınmış bir Türkiye istemeyenler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin darbe, vesayetlerle ve 'Doldur- boşalt iktidarlarla' millete rağmen, millet iradesini yok sayarak yönetilmesini istiyorlar. Gün 'Büyük ve güçlü Türkiye' ideali için yeniden kucaklaşma günüdür" diye konuştu. Grupta bulunanlar daha sonra sessizce dağıldı.

DHA