İzmit'te 10 bin kişilik eylem

İzmit'te Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla 4 gün önce başlayan protesto gösterilerine bu akşam da devam ediliyor.

İzmitte 10 bin kişilik eylem
03 Haziran 2013 Pazartesi 23:25 tarihinde eklendi, 1.983 kez okundu.
Cumhuriyet parkı'nda toplanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi bayraklarla yürüyüşe geçti.
 
İzmit'te bu akşam saat 19.00 sıralarında gençlerin çoğunlukta olduğu kalabalık, Cumhuriyet Parkı'nda toplanmaya başladı. uluşma oldu. Saat 20.00 sıralarında ise alan tamamen dolarken, kalabalığın sayısı yaklaşık 10 bine ulaştı.

Burada hükümeti istifaya çağıran sloganları atan kalabalık Yürüyüş Yolu'ndan ellerinde büyük boy bayraklarla yine Perşembepazarı mevkiine doğru yürüyüşe başladı. Bu sırada polis, AK Parti il binasının önündeki önlemlerini arttırdı.

İzmit'te AK Parti il Başkanlığının bulunduğu Perşembe pazarı istikametine yürüyüşe geçen kalabalık, polisin aldığı yoğun önlem nedeniyle daha fazla ilerleyemedi. Herhangi bir olay yaşanmadan topluluk tekrar Cumhuriyet Meydanına yönelirken, yol boyunca sık sık hükümet ve Başbakan Recep Tayyih Erdoğan aleyhine sloganlar attılar.
 
Bu arada izmit'in çeşitli semtlerinde tencere, tava ve düdüklerle çıkartılan gürültüler de duyulmaya başlandı. 

CUMHURİYET PARKINDA SLOGANLAR
 
İzmit'te gezi Parkı protestosuna destek amacıyla bu akşamki buluşmada kadınların çoğunlukta olması dikkat çekti.

Yanlarına bebeklerini de alan kadınların çokluğu dikkati çekerken, yüksek kesimdeki semtlerden ellerinde tencere ve tavalara kaşıklarla vurarak caddelerde yürüyen kadınlar da Cumhuriyet Parkı'ndaki kalabalığa karıştı. Bu arada Cumhuriyet Parkı'ndan itibaren Vilayet konağı istikametine yol ulaşıma kapandı.

DHA