İzmit'te tramvay projesine tepki

İZMİT'te, tramvay projesi güzergahındaki ağaçların sökülmemesi için mücadele edenler, yeşil alanları yok edecek tramvayı istemediklerini söylediler.

İzmitte tramvay projesine tepki
06 Şubat 2016 Cumartesi 18:39 tarihinde eklendi.
İZMİT'te, tramvay projesi güzergahındaki ağaçların sökülmemesi için mücadele edenler, yeşil alanları yok edecek tramvayı istemediklerini söylediler.
 
Yahya Kaptan Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi'nde tramvay güzergahındaki ağaçlar sökülürken, bir grup mahalle sakinleri eylemlerini sürdürüyor. Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 kişi 'Ağaç katleden tramvay istemiyoruz. Yaşam alanlarımızı savunuyoruz' yazılı pankart açerken, 'Ağacımıza dokunma', 'Tramvay AVM'ler için mi?', 'Mahallemize sahip çıkıyoruz' yazılı dövizler taşıdılar. Mahalle sakinlerinden Atilla Yüceak, "Hizmet anlayışında olan hiçbir yatırıma kentin en saygın mahallelerinden biri olan Yahya Kaptan halkı karşı çıkmaz. Ama trafik terörünü arttıracak şekilde hatalı bir güzergahla hem çocuklarımızın oyun alanları, hem otopark, hem yeşil alanları ve ağaçlarımızı kesip gasp edilirse karşı çıkarız. Cezalandırmak ve yeni yapılan AVM'lere insan taşıyıp rant elde etmek için bunları yapıyorlar. Alt yapılar yetersiz, şimdi de hatalı bir güzergahtan tramvay geçirerek mahalleliyi cezalandırıyorlar. Bu hatalı projeyi değiştirmek zorundalar" dedi.
 
Ağaçları koruduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Nedret Kır, "Biz tramvaya karşı çıkmıyoruz. Kimseye sormadan yollarını bahçelerimizden geçiremezler. Yahya Kaptan'da tüm yaşam alanlarını talan edecekler. Diktiğimiz ağaçları koruyoruz, kapımızın önünü koruyoruz, bizim tramvaya ihtiyacımız yok" diye konuştu.
 
Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Mehtap Öztürk ise halkın yararına ve çevre sağlığına uygun olmayan projelerin karşısında olduklarını söyleyerek, "Tramvay sürecinde ilk proje açıklandığında bir çok oda sivil toplum örgütleri projeler hazırladı. Belediyeye sunuldu, fakat dikkate alınmadı. Halkın yararına, çevre sağlığına uygun değilse bu tür projelerin karşısındayız. Bu projeler için şehir plancılarına, mimar ve mühendislere danışılmasını isterdik. Hep birlikte ortak projeler yapmak isterdik" dedi.
 
Yapılan açıklamanın ardından eylem sona erdi.