İznik Gölü'nde pirana!

Bursa Orhangazi’ye bağlı Narlıca beldesinde bir balıkçı, İznik Gölü'nde pirana balığı yakaladı

İznik Gölünde pirana!
10 Haziran 2013 Pazartesi 12:08 tarihinde eklendi, 1.242 kez okundu.

Bursa Orhangazi’ye bağlı Narlıca beldesinde bir balıkçı, İznik Gölü'nde pirana balığı yakaladı. Geçmişte de zaman zaman pirana balığının yakalandığı gölde bu kez yakalanan balığın büyüklüğü dikkat çekti.

Orhangazi’ye bağlı Narlıca beldesinde, Narlıca Su Ürünleri Kooperatifi üyesi Emin Fidan’ın ağına pirana balığı takıldı. Gölde gümüş balıkçılığı yapan Emin Fidan, gümüş balığı avı için ağlarını suya bıraktı. Fidan çektiği ağlara takılan balıklardan birinin pirana olduğunu fark etti. Daha önce de birkaç kez pirana balığına rastlanan İznik Gölü’nde bu kez yakalanan pirana balığının büyüklüğü de dikkat çekti.

Yıllardır balıkçılık yapan Emin Fidan bugüne kadar gölde hiç bu tür balığa rastlamadığını ancak pirana balığı yakalandığını duyduğunu belirterek, "Bu büyüklükteki bir pirana balığının gölden çıkmış olması bizi de tedirgin etti." dedi. Bu balıkların yumurta yapıp gölde çoğalmaları durumunda gerek insanlara gerekse göldeki ekolojik (diğer canlılara) dengeye karşı oldukça tehlikeli bir durumun ortaya çıkabileceği de ifade edildi. Yüzölçümü 298 kilometrekare olan İznik Gölü’nün genişliği 11 kilometre, uzunluğu 32 kilometre. Gölün en derin yeri ise 65 metre.


CİHAN