İznik'teki olaylarında 22 kişi serbest

Bursa'nın İznik İlçesi'nde geçen Eylül ayında, yol verme tartışması yüzünden işlenen cinayet sonrası çıkan olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 22 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

02 Ekim 2013 Çarşamba 18:58 tarihinde eklendi.
Şüpheliler arasında yer alan ve hakkında bir başka suçtan tutuklama kararı bulunan K.D. (36) bu suç nedeniyle cezaevine konuldu.
 
İznik İlçesi Selçuk Mahallesi Göl Sahil Caddesi'nde, 8 Eylül akşamı yol verme tartışması kavgaya dönüşünce, Zeki Dursun tabancayla vurularak öldürüldü, arkadaşı Yunus Emre Akın ise yaralandı. Olayın şüphelileri Roman vatandaşlar 45 yaşındaki Rüstem D. ile oğlu 16 yaşındaki M.D. tutuklandı.

Zeki Dursun'un cenazesinin kaldırılmasının ardından öfkelenen yakınları ve bazı ilçe sakinleri, Romanların yaşadığı Mahmut Çelebi Mahallesi'ne yürüyerek, burada bulunan bazı ev ve işyerlerine sopa ve taşlarla saldırdı. Olayların büyümesi sonucu, Bursa Müdürlüğü Çevik Kuvet Şubesi'nden İznik'e takviye ekip gönderildi.
 
Olaylar sırasında 26 yaşındaki Emrah Türk, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tabanca ile sırtından yaralandı. Pazar ve pazartesi gecesi devam eden olaylar İlçe Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve öldürülen Zeki Dursun'un akrabası olan İznik eski Belediye Başkanı Zeynel Abidin Turan'ın devreye girmesiyle yatıştırıldı. Olayların yatışmasından sonra İznik ilçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak görevden alındı. Solak'ın yerine Oktay Altıp atandı.
 
Bursa Emniyet Müdürlüğü, yaşanan olaylar sırasında kalabalığı yönlendiren ve molotof kokteyli attığı öne sürülen 22 kişinin ismini güvenlik kameralarından tesbit etti. Polis, adresleri belirlenen bu kişileri dün sabaha karşı düzenlenen eş zamanlı operasyon ile gözaltına aldı.
 
Sorgulamaları tamamlanan ve bugün adliyeye çıkartılan şüpheliler, savcılık ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheliler arasında bulunan ve bir başka suçtan hakkında tutuklama kararı olan K.D. bu suçtan cezaevine konuldu.

DHA