İZSU’dan 5 yeni kuyu daha

İzmir Menderes’in Bulgurca, Urla’nın Kuşçular ve Kemalpaşa’nın Damlacık köyleriyle Torbalı’nın Ayrancılar ve Eğerci mahalleleri, İZSU’nun açacağı yeni kuyularla susuzluktan kurtulacak.

İZSUdan 5 yeni kuyu daha
03 Mart 2013 Pazar 09:58 tarihinde eklendi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken bölgelerin imdadına yetişerek yeni kuyular açmaya hazırlanıyor.

2004 - 2012 yılları arasında 210 adet su kuyusu açarak özellikle çevre yerleşimlerdeki mahalle ve köyleri susuzluktan kurtaran İZSU, son olarak 5 yeni su kuyusu daha açmak için ihaleye çıktı. Yeni kuyular Menderes’in Bulgurca, Urla’nın Kuşçular Köyü, Torbalı’nın Eğerci Mahallesi, Torbalı Arıtma Tesisi ve Kemalpaşa merkezde açılacak.
 
Yeni kuyularla birlikte Bulgurca Köyü’nde yeni yerleşimlerin su ihtiyacı karşılanacak. Torbalı Eğerci Mahallesi’nde açılacak kuyu ise Tepecik bölgesinde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını önleyecek. Torbalı Ayrancılar-Yazıbaşı Arıtma Tesisi içinde açılacak kuyu, Torbalı sanayi bölgesine ve çevre mahallere su iletecek. Urla Kuşçular Köyü’nde nüfusun artması ile birlikte azalan su miktarı, yeni kuyunun devreye girmesiyle artacak. Kemalpaşa merkezde açılacak yeni kuyu ise hem Ulucak Mahallesi’ni hem de Damlacık Köyü’nü besleyerek su sıkıntısına çare olacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar dört ay sürecek. Motopomp ve enerji temininin ardından kuyuların yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

CİHAN