Jandarma timleri göz açtırmıyor

Ankara Jandarma asayiş ve istihbarat timleri, İvedik Hurdacılar Sitesi’nde şüpheli şahıs ve çalıntı araç uygulaması yaptı.

Jandarma timleri göz açtırmıyor
31 Ocak 2014 Cuma 16:04 tarihinde eklendi, 1.238 kez okundu.

1200 adet işyeri, 3 banka, bir PTT şubesi ile 10 bin kadar kişinin çalıştığı İvedik Hurdacılar Sitesi’ne ait çok sayıda kontrolsüz giriş yerleri önünde tedbir alan jandarma ekipleri, hurda getirip götüren araçlarda ve site içerisindeki sokaklarda ekipler göz açtırmadı.
Günlük 1000 hurda yüklü aracın girip çıktığı siteye; çevre il ve ilçelerden hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan elde edilen araç ve malzemelerin getirilerek satılabileceğini değerlendirilen ekipler, motosikletli timlerin de katılımıyla iki günde 1600 adet hurdacı aracı kontrol edildi, 4 bin 780 şahsın kimlik kontrolü gerçekleştirildi.
Jandarma kontrolleri neticesinde 83 sürücüye 33 bin 984 TL Trafik Para Cezası kesildi, 51 hurda yüklü araç trafikten men edilerek otoparka çektirildi.
Uygulamada sürücü belgesiz oldukları tespit edilen 17 şahsa işlem yapıldı, 5 hacizli araç ile 11 aranan şahıs yakalandı.

İvedik Hurdacılar Sitesi esnafı jandarmanın son 2 yıldır yoğun uygulamalarından çok memnun olduklarını belirterek, kontrol ve uygulamalar sonucunda sitelerinde suç eşyasını bilerek veya belgesiz satın alan kişilerin dükkânlarını boşaltarak siteyi terk ettiklerini ve hurdacılar sitesinin güvenilir ve huzurlu bir yer haline geldiğini ifade etti.


CİHAN