Japon dağcı, Everest'e artık tırmanmayacak

'Dünyanın çatısı' olarak bilinen Everest tepesine tırmanan en yaşlı kişi unvanının sahibi Japon dağcı Yuichiro Miura, artık Everest'e tırmanmamaya çalışmayacağını söyledi.

Japon dağcı, Evereste artık tırmanmayacak
27 Mayıs 2013 Pazartesi 09:41 tarihinde eklendi.

Japon dağcı Miura, Everest'ten helikopter ile Nepal'in başkenti Katmandu'ya ulaştı. Miura gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üç kere yeter sanırım. Bundan sonra kendi köşeme çekileceğim." diye konuştu. Miura geçtiğimiz perşembe günü Everest tepesine tırmanan en yaşlı kişi unvanını elde etmişti. Ancak bu rekorunu, 81 yaşındaki Nepallı dağcı Min Bahadur Sherchan tehdit ediyordu. Nepallı dağcı, Everest'e tırmanmak için hazırlıklara başlamıştı. Japon dağcı Miura rakibi için, "Umarım başarılı olur." diye konuştu.

Miura, 2003'te 70 yaşındayken gerçekleştirdiği tırmanışla Everest'e tırmanan en yaşlı kişi olmuştu. Ancak 2007 yılında başka bir Japon dağcı, 71 yaşında yaptığı tırmanışla bu unvanın sahibi olmuştu. Miura, 2008'de 75 yaşındayken yaptığı tırmanışla bu unvanı almaya yaklaşmış ancak kendisinden bir gün önce Nepallı bir dağcı, 76 yaşında zirveye çıkarak unvanın yeni sahibi olmuştu.


CİHAN