Japon yardım meleğinden Atalay'a ziyaret

Van'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazından sağ kurtulan Japonya Yardım ve Kurtarma Derneği'nin (AAR) eski yardım gönüllüsü Miyuki Konnai, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı ziyaret etti.

Japon yardım meleğinden Atalaya ziyaret
22 Kasım 2012 Perşembe 16:16 tarihinde eklendi.

 

Yapılan açıklamaya göre Konnai, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki ile ziyaretinde Atalay'a deprem sonrası gösterilen üst düzey ilgi için teşekkür etti. 
     
Görüşmede, Van'daki ikinci depremde yaralanmasının ardından Atalay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kendisini hastanede ziyaret ederek özel ilgi gösterdiğini anımsatan Konnai, yıkılan otelin altında hayatını kaybeden arkadaşı Atsushi Miyazaki'nin cenazesinin Japonya'ya kısa sürede ulaştırılması ve ardından cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılmasından dolayı şükranlarını dile getirdi. 
     
Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (JICA) Ankara ofisinde görevlendirildiğini belirten Konnai, Türkiye'nin depreme dayanıklı bir ülke hale getirilmesi için iki ülke arasında yürütülecek ortak projelere katkı vermek istediğini kaydetti. 
     
''Artık Türkiyeli oldunuz''- 
     
Konnai'ye yeni görevinde başarı dileyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da ''Artık Türkiyeli oldunuz. Sizi öyle görüyoruz. Görev aldığınız kuruluş JICA da uzun zamandır Türkiye'de faaliyet yürütüyor. Belki gelmenizle biraz daha deprem öncelikli projelere yönelir'' ifadesini kullandı. 
     
Atalay, hem Japonya hem de Türkiye'nin deprem riskine açık olduğunu anımsatarak, iki ülkenin afet ve acil yardım konularında bilgi ve tecrübe paylaşımı yaparak, ortak projeler geliştirmesinin yararlı olacağını söyledi.