Japonlar,Gülsin Onay'ı ayakta alkışladı

BODRUM'da yaşayan Devlet Sanatçısı dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Japonya'nın Osaka kentinde verdiği özel konserde izleyenleri kendine hayran bıraktı. Konser sonrası yoğun ilgi gören Onay, Japonlar'ın geleneksel giysisi kimono ile Osaka sokaklarını dolaştı.

Japonlar,Gülsin Onayı ayakta alkışladı
28 Kasım 2014 Cuma 13:35 tarihinde eklendi.
Türkiye- Japonya Diplomatik İlişkilerinin 90'ıncı yılı nedeniyle piyanist Gülsin Onay, Japonya'nın Osaka kentindeki Elsereine Hall'de; Tokyo Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü'nün desteğiyle konser verdi. Japonya'da verdiği 15'inci konserde; Bach, Mendelson, Beethoven, Adnan Saygun ve Chopin'in eserleri ile Mozart'ın Türk Marşı'nı seslendiren Onay, dakikalarca ayakta alkışlandı. Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ile Yunus Emre Enstitüsü Tokyo Müdürü Telat Aydın'ın da izlediği öğrenildi. Onay konser sonrasında hayranları için CD ve albümlerini imzaladı. Konser sonunda da hayranlarının yoğun sevgi gösterdiği Onay, memnuniyetini dile getirdi. 
 
KİMONOYLA SOKAKLARI DOLAŞTI
 
Konser sonrası Japonların yöresel giysisi kimono giyerek sokakları aşındıran Gülsin Onay, "Osaka konseri çok güzeldi. Japon dostlarımızın ve sanatseverler bizleri muhteşem güzellikte karşıladı. En mutlu edici hislerden biri de; salonun adeta kimse yokmuş gibi boş ama bütün dünya oradaymış gibi dolu olduğu duygusunun yaşanmasıydı. Her notada müziği tek nefesmişçesine yüzlerce kalpte solumak. Şükürler olsun bu güzellikleri paylaşabiliyoruz müşterek dilimiz müzik ile. Gittiğim her ülkenin yöresel değerleri kültürleri ve kıyafetleri çok ilgimi çeker. Bu kez de Japon dostum Fumie Matsumoto'nun teklifiyle yöresel kıyafeti giydim ve birlikte bir süre dolaştık" dedi.