Japonya'ya özel radyasyon timi

Amerikan deniz piyadelerinin en seçkin birliklerinden biri olan radyasyonla mücadele ekibi Japonya’ya gidiyor.

Japonyaya özel radyasyon timi
31 Mart 2011 Perşembe 14:13 tarihinde eklendi, 1.055 kez okundu.

 

Japonya’da devam eden nükleer krizle mücadelede ABD de insiyatif alıyor. Amerikan Deniz Piyadeleri’ne bağlı, radyasyonla mücadelede uzmanlaşmış özel bir birimin Japonya’ya gitme emri aldığı duyuruldu. 
 
Özel eğitimli 155 deniz piyadesi yarın Japonya’ya hareket ediyor. Askerler talep gelmesi halinde, felaket bölgesindeki radyasyon seviyesinin azaltılması, keşif, arama-kurtarma ve tıbbi yardım konularında Japon yetkililerle işbirliği yapacak.
 
Ancak ABD’li yetkililer askerlerin, Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki soğutma çalışmalarına katılmayacağını ve santral çevresinde boşaltılan 70 kilometrelik alana girmeyeceklerini belirtti. Talep halinde ise daha fazla askerin Japonya’ya gönderilmesi de söz konusu.
 
ÖZEL EĞİTİMLİ BİRİMİN YARISI JAPONYA'YA GİDİYOR
Gönderilen askerler, ABD Deniz Piyadeleri bünyesinde bulunan ‘Kimyasal ve Biyolojik Saldırıya Müdahale Gücü’nde (CBIRF) görev yapıyor.
 
1996'da kurulan ve 375 askerin görev aldığı CBIRF; nükleer, kimyasal, biyolojik ya da büyük ölçekli patlamalara karşı özel olarak eğitilmiş personelden oluşuyor. Özel ekipmanlarla donatılmış bu birim, barış zamanında yaşanan radyoaktif, kimyasal ya da biyolojik tehdit durumlarında sivil güçlerle işbirliği yapıyor.

NTV