Jigolo çetesi böyle soymuş

Antalya'da 'jigolo' olmak isteyen gençleri dolandırdıkları öne sürülen 7'si tutuklu 9 sanık hakkında 65 yıldan 325 yıla kadar hapis cezası istendi.

Jigolo çetesi böyle soymuş
17 Mart 2013 Pazar 16:18 tarihinde eklendi, 3.360 kez okundu.

 

Antalya'da internet sitesi kurup, zengin kadınlarla para karşılığında birlikte olacakları vaadiyle 'jigolo' olmak isteyen gençleri dolandırdıkları öne sürülen 7'si tutuklu 9 sanık hakkında 65 yıldan 325 yıla kadar hapis cezası istendi. 
 
Antalya'da örgüt ve çete suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın 'jigolo adayı' mağdurlardan birinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmayla ilgili iddianame hazırladı ve Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 
 
İddianameye göre, kadın sanıklar B.A., Ç.D., E.K. ve T.E. ile erkek Ö.C.K., O.D, F.K., F.S. ve M.B.'nin, jigololuk yapmaları 65 genci kandırıp fuhşa teşvik ettikleri ileri sürüldü. Sanıkların kurduğu internet sitesine çeşitli kentlerden, özellikle dar gelirli erkeklerin başvurduğu belirtilen iddianamede, jigolo adaylarının, zengin iş kadınlarıyla 1000 euro karşılığında birlikte olacakları hayali kurdukları, alacakları paranın yüzde 15'ini çeteye vermeyi kabul ettikleri ortaya çıktı. İddianamede jigolo olmak için başvuran gençlerin nasıl kandırıldıklarına ilişkin telefon görüşmesi kayıtlarına ayrıntılı olarak yer verdi. 
 
"1.90 BOYUNDA VE ATLETİK VÜCUTLUYUM"
 
Sözde zengin kadınlarla para karşılığında birlikte olmayı hayal eden jigolo adaylarının kişisel bilgilerinin yer aldığı formlarda genellikle, '1.80-1.90 metre boyunda ve atletik vücutlu' oldukları hatta 'cinsel organ boyutları' bile yer aldı. 
 
Ancak soruşturma sırasında bu bilgilerin çok abartılı olduğu, jigolo adaylarının büyük bölümünün 'kısa boylu' ve 'çelimsiz' kişiler oldukları ortaya çıktı.
 
"İŞ KADINI SİZİ BEĞENMEMİŞ"
 
İddianamede, siteye kaydolan erkekleri arayan çete üyelerinin, jigolo olma hayalindeki erkekleri nasıl yönlendirdiği detaylarıyla yer aldı. Buna göre jigolo adayı telefonla aranarak, bir iş kadınının, çetenin internet sitesindeki katalogunda yer alan bilgiler doğrultusunda kendisini beğendiği ve birlikte olmak istediğini belirtilerek randevu veriliyor. Çetenin kadın üyelerinden biri, dolandırılacak jigolo adayına telefonda "İş kadını E. hanım sizinle buluşmak üzere Antalya'ya geliyor. Sizi, şu otel ya da AVM önünde şu saatte bekleyecek. Ancak, öncelikle depozito olarak, banka hesabımıza 400 lira yatırmanız gerekiyor. E. hanım, birlikte olduktan sonra size 1000 euro ödeyecek" diyor.
 
BORÇ BULUP DEPOZİTO YATIRMIŞLAR
 
Bazı jigolo adayları, "Alacağım para çok değil mi?" diye soruyor, bazıları depozitoyu yatırmak için tanıdıklarından borç alarak yatırıyor, bazıları da depozitoyu yatıracak parası olmadığını söyleyerek vazgeçiyor.
 
Parayı yatırıp buluşma yerine giden jigolo adayı verilen yer ve saatte söylenen kadın gelmeyince çeteye telefon açtığında, "İş kadını E. hanım buluşma yerine gelmiş, uzaktan baktığında sizi beğenmemiş, o yüzden buluşma gerçekleşmedi" denilerek telefon kapatılıyor ve bir daha o kişinin telefonuna yanıt verilmiyor.
 
REKOR CEZA İSTENDİ
 
İddianamede sanıklardan her biri hakkında her mağdur için ayrı ayrı 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. 9 sanık hakkında istenen toplam ceza 65 yıldan 325 yıla kadar hapis cezasına ulaştı.
 
Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA