Jobs sonrası flaş öngörü

Apple'ın efsane patronu Steve Jobs'un ölümüyle beraber şirketin uzun vadede gücünü kaybedeceği iddia edildi.

Jobs sonrası flaş öngörü
28 Nisan 2012 Cumartesi 10:26 tarihinde eklendi, 1.004 kez okundu.

 

Steve Jobs'ın ölümüyle birlikte Apple'da da değişim rüzgarları esmeye başladı. Şirketin yeni patronu Tim Cook, yaptığı son açıklamada şu sözleri dile getirmişti: "Davalarla uğraşmak istemiyorum, hatta nefret ediyorum." Cook, bu sözleri aslında Apple'ın Jobs döneminde başlayan patent davaları üzerine söyledi.
 
Ancak uzmanlar, Jobs sonrası Apple'ın eski günlerini arayacağını düşünüyor. Forrester Research'ün CEO'su George Colony, "Cook, Jobs gibi bir yıldız değil" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Karismatik olmayan bir patronun Apple'ın başına geçmesiyle beraber şirket, "harika şirket"ten "iyi şirket"e doğru değişmeye başladı. Jobs sonrası yepyeni bir ürünle karşılaşmamamız da bunu doğruluyor."
 
Ancak Apple'ın beklentilerin de ötesinde 4 milyon Mac, 11.8 milyon iPad, 7.7 milyon iPod ve 35.1 milyon adet iPhoen satması Colony'nin açıklamalarına ters düşüyor olsa da colony, Apple'daki kötü gidişatın kısa vadede görülmeyeceğini; uzun vadede bunun daha net bir şekilde hissedileceğini kaydetti.
 
Colony, Apple'ın kaderinin Sony ve Kodak'tan çok da farklı olmayacağını düşünüyor. Colony, Sony ve Kodak'ın efsane liderlerinin kaybı ve Walt Disney'in ölümüyle Disney'in bulunduğu durumu örnek gösterdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Apple'ın yöneticilerinden Jon Ive ve Scott Forstall'ın şirketi daha yukarı taşıyabilecek kişiler olduğunu da söylemeyi ihmal etmedi.