Judoda Avrupa şampiyonası yarın başlıyor

Judoda Gençler yaş kategorisinde dünya şampiyonası ile birlikte sezonun en önemli iki buluşmasından biri olan Avrupa şampiyonası, yarın Romanya'nın başkenti Bükreş'te başlıyor.

Judoda Avrupa şampiyonası yarın başlıyor
18 Eylül 2014 Perşembe 19:57 tarihinde eklendi.

Judoda Gençler yaş kategorisinde dünya şampiyonası ile birlikte sezonun en önemli iki buluşmasından biri olan Avrupa şampiyonası, yarın Romanya'nın başkenti Bükreş'te başlıyor. Türkiye'nin 12 sporcu ile madalya arayacağı organizasyonda 40 ülkeden 410 Judocu ter dökecek.

Judoda Gençler yaş kategorisinde yıllık takvimin en önemli buluşmalarından olan Avrupa şampiyonası yarın Romanya’nın başkenti Bükreş’te başlıyor. Bu sezon katıldığı tüm turnuvalarda zirveye oynayan Türkiye Judo Genç Milli Takımı, 12 sporcuyla yarışacağı Avrupa şampiyonasında da başarılı grafiğini devam ettirmeye çalışacak. Teknik Direktörler Yavuz Yolcu ve Mustafa Birinci ile antrenörler Yasin Doğan ve İlknur Kobaş idaresindeki Judo Genç Milli Takımı, bu sezon katıldığı dört uluslararası turnuvada 14’ü altın toplam 52 madalya kazandı.

12 SPORCUMUZ MİNDERE ÇIKACAK

Bükreş’te düzenlenecek Avrupa şampiyonasında Türkiye’yi, kadınlarda 44 kiloda Nesrin Çetin ve Melisa Çakmaklı, 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ve Gülkader Şentürk, 63 kiloda Aycan Durmuşoğlu ve +78 kiloda Sebile Akbulut temsil edecek.

Erkeklerde ise 55 kiloda Ferdi Altın, 60 kiloda Sefa Gül, 66 kiloda Sinan Yaldız, 73 kiloda Murat Bektaş, 81 kiloda Muhammed Ali Çeçenoğlu ve 90 kiloda Oğuzhan Efemgil mindere çıkacak.

DİLARA’NIN HEDEFİ HOCASINI YAKALAMAK

Türk judosunun parlayan yıldızı Dilara Lokmanhekim, çok formda geldiği Bükreş’te altın madalya hedefliyor. Son olarak geçen ay sezonun en ciddi sınavlarından biri olan Berlin’deki Avrupa Kupası’nda altın madalya kazanan Dilara, otoritelerce Bükreş’te de madalyaya yakın olarak gösteriliyor.

2012’de Gençlerde Avrupa Şampiyonu olan Dilara, aynı başarıyı tekrarlayarak bu yaş kategorisinde iki Avrupa şampiyonluğu gören ikinci Türk sporcu olmak istiyor. Şu an Dilara’nın antrenörlüğünü yapan İlknur Kobaş, 1994 ve 1995’te Gençlerde Avrupa Şampiyonu olmuştu. İlknur Kobaş’ın ardından çifte şampiyonluk gören Türk judocu çıkmamıştı.

GÖZLER OLİMPİYAT ŞAMPİYONU MELİSA’DA

Geçen ay Nanjing’te düzenlenen Gençlik Olimpiyatı’nda tüm branşlarda Türkiye’nin tek altın madalyası judoda gelmişti.

Judoda tarihi başarıya imza atan Melisa Çakmaklı, şimdi de Bükreş’te madalya hedefliyor. Ümitler ve Gençler yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Melisa, Bükreş’te yarın 44 kiloda tatamide olacak.

Erkeklerde ise Bükreş’e iddialı gelen sporcuların başında Murat Bektaş yer alıyor. Son olarak Berlin’deki Avrupa Kupası’nda zorlu rakiplerini geçip bronz madalya maçı yapan Murat, beşinci sırada kalmıştı.

Dünya sıralamasında altıncı sırada bulunan Murat Bektaş, Bükreş’te altın madalya alırsa Genç erkeklerde Avrupa Şampiyonu olan tarihteki ikinci Türk sporcu olacak. Erkeklerde tek altın madalya 1994 yılında Bektaş Demirel’den gelmişti.

40 ülkeden 242 erkek, 168 kadın toplam 410 sporcunun yarıştığı organizasyonun ilk gününde erkeklerde 55, 60, 66 ve 73 kilo, kadınlarda ise 44, 48, 52 ve 57 kiloda maçlar yapılacak. 20 Eylül Cumartesi günü ise erkeklerde 81, 90, 100 ve +100 kilo, kadınlarda ise 63, 70, 78 ve +78 kiloda madalyalar dağıtılacak.

Türkiye, pazar günü yapılacak takım müsabakalarında yarışmayacak. Bükreş’te eleme müsabakaları sabah saat 9.30’da, finaller ise 16.30’da başlayacak.


CİHAN