"Juventus ile eşleşmek güzel"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 3 puan olarak düşündükleri müsabakayı bir puanla kapattıkları için üzgün olduklarını, ancak bir puanı 90’ıncı dakikada almalarının olumlu bir durum olduğunu söyledi.

Juventus ile eşleşmek güzel
16 Aralık 2013 Pazartesi 23:29 tarihinde eklendi.

Akçay, 2-2 sona eren Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, oyuncularının maçı 90 dakika boyunca kazanmak istediğini belirterek, “Genelde Avrupa müsabakalarından sonra bütün takımlarımız performans olarak biraz düşük başlarlar.

Bugün maçın başından sonuna kadar iyi götürdük maçı. Performans ve mental olarak maça iyi hazırlandık ve maçı istedik. Ama futbol bu. Küçük hatalar büyük sonuçlar getirebiliyor. Birinci golden çok yediğimiz, ikinci gol değerlendirmeye neden olan bir gol. Konsantrasyonumuzun çok yüksek olması gereken bir anda golü yedik. Bu gol sahadaki duruşumuzu bozdu.

Bu golden sonra maçı istedik ama alanları kontrol edemedik. Maçı 90. dakikada bir puan olarak geri aldık. Üç puan olarak düşündüğümüz bu müsabakayı bir puanla kapatmak bizi üzdü. Ancak 90’ıncı dakikada bir puanı geri almak da bir başka açıdan bakıldığında olumlu bir durum gibi gözüküyor. Bütün futbolcu arkadaşlarımı emeklerinden dolayı kutluyorum.” dedi.

“UEFA Avrupa Ligi’nde Juventus ile eşleşmenizi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Akçay, “Juventus ile eşleşmek güzel. Çünkü Trabzonspor tarihinde öyle takımlarla eşleşti. Popülist davranmak istemiyorum ama sonuçta Juventus gibi takımlarla zaten karşılaşacaktık. Erken karşılaşmak bizim için iyi oldu.” şeklinde cevap verdi.

Akçay, teknik ekibe bir kondisyoner katmak için ise arayışlarının sürdüğünü, ikinci yarıya yeni bir kondisyonerle başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bordo-mavili takımın genç futbolcusu Yusuf Erdoğan, Bursaspor’dan daha iyi oynamalarına rağmen sahadan bir puanla ayrılmalarının kendilerini üzdüğünü ifade etti. Bu bir puanı ileride avantaja çevirmek istediklerini kaydetti.

Takımının beraberlik golünü atan Emre Güral da maçın genelinde çok üstün olduklarını belirterek, “Bursaspor bizim kalemize gelemedi. Üç puanı hak ettik ama bazen olmuyor. Futbol bu. Bugün biz daha iyiydik.” değerlendirmesini yaptı. Emre, hakkında çıkan transfer dedikodularıyla ilgili bir soru üzerine de Trabzonspor’da kalıp forma için savaşmak istediğini söyledi.


CİHAN