"Kabine revizyonu suni teneffüs sağlayacaktır"

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, bakan revizyonunun, yolun sonu görünen hükümet için kısa süreli suni teneffüsten öte bir yararı olmayacağını söyledi.

Kabine revizyonu suni teneffüs sağlayacaktır
26 Aralık 2013 Perşembe 19:18 tarihinde eklendi.

Çayır, seçim çalışmaları kapsamında Side'de yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çifte standart siyasetini bırakmadığı sürece kendi partisinden istifaların süreceğine inandığını söyledi.

İktidarın son bir yıl içinde sürdürdüğü iç ve dış politikada sürekli fiyasko yaşadığını belirten Çayır, Başbakan Erdoğan'ın son yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda suçu kendilerinde arama yerine farklı isimler altında iftira atmasının suçluluk psikolojinin yansıması olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın 3 dönemdir hiç bir siyasi lidere nasip olmayan tek başına iktidara gelme şansını kendi egosu yüzünden kötü yönettiğini belirten Çayır, kötü yönetiminin faturasını 'çete, paralel devlet, örgüt, faiz lobisinin işi ve ininize gireceğim' söylemleriyle topu taca attığını söyledi.

11 yıllık 'Benim saltanatım' filminin sonuna yaklaşıldığının altını çizen Çayır, "AK Parti iktidarının saltanatı 30 Mart mahalli seçim hezimetiyle son bulacak. AK Parti halkın sandıkta verdiği yetkiyi halk namına kullanmadı. Yaptığı akçeli pakçeli işleri uydurduğu 'Ak yıllar hikayesi' altında masum ve suçsuz insanlar üzerine yıkmaya çalışıyor. Bu uydurmalara karşı en iyi istifayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptı. Yine eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Pakistan dönüşü yaptığı açıklamalara kendisi de inanmıyor diyerek ruh halini söyledi. Gerçekler eninde sonunda ortaya çıkacak. Kabine revizyonu iktidara sadece kısa süreli suni teneffüs aldıracaktır. " diye konuştu.

Çayır, bir dönem Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi(AKPM) başkanlığı yapan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avrupa Birliği(AB) Bakanı olması sebebiyle yeni görevinde başarılar dilediklerini de ifade etti.


CİHAN