Kablo çalarken akıma kapıldı

Konya'da havalandırma deliğinden girdiği elektrik trafosunda akıma kapılan 28 yaşındaki Kadir Aladağ ağır yaralandı.

Kablo çalarken akıma kapıldı
26 Şubat 2013 Salı 19:35 tarihinde eklendi.

 

Aladağ'ın yanında bulunan ve kimliği belirlenemeyen arkadaşı trafonun yanındaki inşaatta çalışan işçilerden yardım istedikten sonra olay yerinden kaçtı. İşçiler tarafından trafonun kapısı kırılarak dışarıya çıkarılan Aladağ hastaneye kaldırıldı.
 
Olay, saat 16.00'da merkez Selçuklu İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan elektrik trafosunda meydana geldi. İddiaya göre hırsızlık amacıyla bir arkadaşı ile birlikte elektrik trafosunun yanına gelen Kadir Aladağ, kilitli olan kapının üzerindeki havalandırma deliğinden içeriye girdi. Bir süre sonra trafonun içerisinde bir patlama meydana geldi. Patlama sesini duyarak Aladağ'ın elektrik akımına kapıldığını anlayan arkadaşı trafonun hemen yanındaki inşatta çalışan işçilerden yardım isteyerek olay yerinden kaçtı.
 
Trafonun önüne gelen ve içeriden dumanlar yükseldiğini gören işçiler, trafonun kilitli kapısını kırarak içeriye girdi. Aladağ'ın yaralı halde yerde yattığını gören işçiler 112 acil servis ekipleri ve polise bilgi verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan muayene sonrası elektrik akamına kapıldığı için vücudunun büyük bir bölümü yandığı tespit edilen Aladağ, ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
 
Polis, 10 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve hayati tehlikesi devam eden Aladağ'ın yanındaki arkadaşının kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

DHA