Kablo hırsızlığı Telekom'a alarm sistemi kurdurdu

Türk Telekom, müşterilerinin iletişim özgürlüğünü engelleyen ve ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığının önüne geçmek için önemli noktalarda alarm sistemi kurdu.

Kablo hırsızlığı Telekoma alarm sistemi kurdurdu
30 Ocak 2013 Çarşamba 16:49 tarihinde eklendi.

 

Türkiye genelinde kurulan sistem, hatlara yapılan müdahaleleri, ağ yönetim sistemi merkezleri aracılığıyla anında güvenlik güçlerine iletiyor.
 
Türk Telekom Zonguldak Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Kurumumuz, Türkiye’nin her noktasına uzanan altyapısında belirlenen 3 bin 500 noktaya kurulan özel alarm sistemi, hırsızların kablo hatlarına müdahalesini anında tespit ediyor. Sistem, kablo hattına yapılan müdahaleyi hemen ilgili Türk Telekom İl Müdürlüğü’ne bildiriyor. 7 gün 24 saat takip yapılan ve il müdürlükleri tarafından yönetilen Ağ Yönetimi Sistemi Merkezleri, alarmın devreye girmesiyle durumu güvenlik güçlerine bildiriyor. Böylece çok kısa sürede hırsızlık girişiminin yapıldığı noktaya ulaşan güvenlik güçleri, hırsızlık olaylarına daha etkin şekilde müdahale edilebiliyor." denildi.

CİHAN