Kabotaj Bayramı'nda Sakız Adası'ndan Çeşme'ye yüzdüler

AÇIK su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında dört kişilik ekiple nöbetleşe yüzerek Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme İlçesi'ne ulaştı.

Kabotaj Bayramında Sakız Adasından Çeşmeye yüzdüler
01 Temmuz 2016 Cuma 21:13 tarihinde eklendi.
AÇIK su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında dört kişilik ekiple nöbetleşe yüzerek Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme İlçesi'ne ulaştı.
 
Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan bugün saat 11.30'da başlayan açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, eşi Memduh Kansuk ve arkadaşları Elif Okur ve Şadi Gödek, bayrak yarışındaki gibi değişimli yüzerek, saat 18.00'de Çeşme sahiline ulaştı. Son 100 metreyi grup, birlikte yüzdü. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan 4 kişilik ekip, sudan çıkmadan önce göğüslerinde taşıdıkları Türk bayrağını denizde açtı. Alkışlar arasında sahile çıkan açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk ve arkadaşları, Sakız Adası'ndan Çeşme'ye kadar göğüslerinde taşıdıkları Türk bayrağını öperek Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran'a teslim etti. Kaymakam Erkayıran da bayrağı öperek teslim aldı. 
 
Sakız'dan Çeşme'ye 7.5 mil kulaç attıklarını belirten Seda Noyan Kansuk, "Bu anlamlı günde böyle bir etkinliğe imza atmak, bizim için çok önemliydi. Bu anlamlı günde bu organizasyonu başarmak çok güzel bir duygu. Göğsümüzde bayrağımızı taşıyarak Çeşme'ye ulaştık. Bu projede yer alan ben ve diğer arkadaşlarım omuz omuza kıyıya ulaştık. Seneye, yine aynı parkurda uluslararası bir organizasyonda yer almak istiyoruz" dedi.
 
Yüzerken iki metreye yaklaşan dalgalara karşı mücadele verdiklerini belirten Kansuk, "Gelirken, ciddi bir dalga zorluğu yaşadık. İki metreye yaklaşan dalgalar bizi zaman zaman zorladı. O kadar akıntı vardı ki, her anı bizi zorladı. İlk çıkış anında çok rüzgar vardı. 26 knot esen rüzgarda yüzmeye başladık. Ama ne mutlu bize ki, bu parkuru da başarı ile tamamladık" diye konuştu.
 
Öte yandan, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Çeşme'de yüzme, denizden tabak çıkarma, yağlı direk ve halat çekme yarışları düzenlendi. Ayrıca optimist, kitesurf ve sörfçüler, Çeşme sahilinde gösteri yaptı. Çeşmeli pilot Hakan Çetinkaya, Gyrocopter'i ile gökyüzünde gösteri uçuşu yaptı.