Kaçak avcılara ceza yağdı

Hafik ilçesinde yaban keçisi avlayan 4 kişiye toplam 40 bin lira ceza uygulandı.

Kaçak avcılara ceza yağdı
17 Aralık 2012 Pazartesi 17:38 tarihinde eklendi.

Orman ve Su işleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürlevik Dağı'nda kaçak olarak yaban keçisi avlandığı ihbarı üzerine ekiplerinin bölgeye gittiğini söyledi. 

     
Hafik Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerle bölgede yapılan araştırmada, 4 kişinin yaban keçisi avladığının belirlendiğini bildiren Şahinbay, bu kişilerin 3 yaban keçisini yivli tüfekle vurduğunun tespit edildiğini kaydetti. 
     
Vurulan 3 yaban keçisinden sadece birini arazide bulabildiklerini ifade eden Şahinbay, vadiye yuvarlanan diğer 2 keçiyi ise kar yağışı ve tipi nedeniyle bulamadıklarını söyledi. 
     
''Anadolu Yaban Keçisi'' olarak adlandırılan bu türün koruma altında olduğunu vurgulayan Şahinbay, vurulan bir dağ keçisinin tazminat bedelinin 12 bin lira olduğuna dikkati çekti. 
     
Kaçak avlanan 4 kişiye tazminat ve idari para cezası olmak üzere toplam 40 bin lira ceza verildiğini belirten Şahinbay, avcıların kullandıkları araca da el konulduğunu bildirdi. 
     
Selami Şahinbay, 2012 yılında av koruma faaliyetleri kapsamında 160 kişiye para cezası uyguladıklarını kaydederek, vatandaşlardan yaban hayatının korunması konusunda duyarlı olmalarını istedi.