Kaçak tabancaya 'Van Kedisi' şifresi

Antalya'da polisin düzenlediği operasyonda, Rize'den getirilen 8 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin, teknik takibe takılmamak için kendi aralarında silahlardan 'Van kedisi' ve 'bodyguard' diye bahsettiği belirlendi.

Kaçak tabancaya Van Kedisi şifresi
01 Ekim 2013 Salı 18:42 tarihinde eklendi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Rize'den kaçak yollarla silah getirileceği ihbarına ulaştı. Üç aylık teknik ve fiziki takibin ardından önceki günlerde operasyon düzenlendi.

4 adet kaçak tabancayı Antalya'ya getiren otomobil, Aksu ilçe girişinde durduruldu. Araçta bulunan biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada özel bölümlere gizlenmiş 4 adet tabancayla 1 adet mermi ele geçirildi.
 
Rize'de düzenlenen operasyonlarda olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınırken, silahları satın aldıkları ileri sürülen şüphelilerden 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler B.S. (23), Ü.Ç. (31), Y.Ö. (30), Ö.Ç. (32), Y.K. (25) ve M.M. sorgulanmak üzere emniyete getirildi.
 
Yapılan aramalarda 6'sı 9 mm, biri 7.65 mm ve bir diğeri 6.35 mm çapında olmak üzere toplam 8 adet tabanca ele geçirildi.
 
TABANCAYA ŞİFRE
 
Şüphelilerin Rize'den 500 liraya aldıkları tabancaları Antalya'da 1500 ila 2 bin lira arasında fiyata sattığı belirlendi. Şüphelilerin polisin teknik takibine takılmamak için aralarında şifleri konuştukları, tabancalardan 'Van kedisi' ya da 'bodyguard' olarak bahsettikleri kaydedildi.
 
Sorguları halen süren şüpheliler, yarın adliyeye sevk edilecek.

DHA