"Kaçakçılığı ana dağıtıcılar yapıyor"

Van'da Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nca (PÜİS) düzenlenen Akaryakıt ve Lpg Sektörü İstişare Toplantısı'nda konuşan PÜİS Genel Başkanı Muhsin Alkan, Doğu ve Güneydoğu'da yapılan kaçakçılığın devede tüy olduğu görüşünü savundu.

Kaçakçılığı ana dağıtıcılar yapıyor
31 Ağustos 2013 Cumartesi 16:32 tarihinde eklendi.
Muhsin Alkan, "3 tarafı deniz olan bir ülkede yaşıyoruz. 4 tarafı da ucuz akaryakıt satan bir ülkeyiz. Bunun yanında iştah kabartan bir vergi ve kaçakçıyı teşvik eden bir vergi sistemi var. Peki, Türkiye'de bu kaçağı kim yapıyor ? Tek kelimeyle bu kaçağı yapan maalesef ama maalesef ana dağıtıcılardır. Biz bu sektörün karalanmasını istemiyoruz. Bu sektör hırsız konumuna düşmüş" dedi.
 
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Batman ve Van il temsilciliklerinin işbirliği ile organize edilen bayiler istişare toplantısına Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, PÜİS Genel Başkanı Muhsin Alkan, EPDK Lpg Piyasası Dairesi Uzmanı Ali Kemal Kılavuz, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve bayiler katıldı. PÜİS Genel Başkanı Muhsin Alkan, bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde akaryakıt kaçakçılığının kayda değer olmadığını söyledi. Asıl kaçakçılığın ana dağıtıcılar tarafından yapıldığını iddia eden PÜİS Başkanı Alkan şöyle konuştu:
 
"Doğu'da hudutlardan akaryakıt giriyor. Ama devede kulak bile değil. Devede bir tüy. 3 tarafı deniz olan bir ülkede yaşıyoruz. 4 tarafı da ucuz akaryakıt satan bir ülkeyiz. Bunun yanında yüzde 65'lere varan bir vergi var. İştah kabartan bir vergi ve kaçakçıyı teşvik eden bir vergi sistemi var. Türkiye'de peki bu kaçağı kim yapıyor ? Tek kelimeyle bu kaçağı yapan maalesef ama maalesef ana dağıtıcılardır.

Hiç kimse adres şaşırtmasın. Hiç kimse kaçak kelimesi duyup bayi kardeşlerimize eziyet etmeye kalkmasın. Son derce yanlış şeyler oluyor Türkiye'de. Bunların olmaması için de geçmişte herkesin gıpta ile baktığı bu sektör maalesef karalanıyor. Biz bu sektörün karalanmasını istemiyoruz. Bu sektör maalesef Türkiye'de kaçakçı konumuna düşmüş, hırsız konumuna düşmüş. Yakıştıramıyorum"dedi.
 
"TÜRKİYE'NİN EN PAHALI AKARYAKITI VAN'DA"
 
Türkiye'nin en pahalı akaryakıtının Van'da satıldığını belirten PÜİS Genel Başkanı Muhsin Alkan, "Evet Mersin'den buraya geliyor. Geçmişte akaryakıt fiyatları tespit edildiğinde yörelere göre, uzaklığa göre bir dağılım fiyatı, firesi hesaplanıyordu.

Ama bugün baktığınızda EPDK bu işi ana dağıtıcılara bırakmış. Allah ana dağıtıcılara insaf versin. Onlar da istedikleri gibi davranıyorlar. Yakında bu işler Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilecek ve bu sorunları ortadan kaldıracağız diye düşünüyorum" dedi. 

DHA