Kaçırılan Türk pilotlardan haber var

Lübnan televizyonu LBC, Beyrut'ta 9 Ağustos'ta kaçırılan iki Türk pilotun görüntülerini yayınladı. Türk pilotlar sağlıklı olduklarını ancak biran önce evlerine dönmek istediklerini belirtiyor.

Kaçırılan Türk pilotlardan haber var
15 Ekim 2013 Salı 16:56 tarihinde eklendi.
Lübnan televizyonu LBC, Beyrut'ta 9 Ağustos'ta silahlı kişilerce kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın görüntülerini yayınladı.
 
Lübnan televizyonu LBC'nin yayınladığı videoda ilk önce Türk pilot Murat Akpınar konuşuyor. Akpınar konuşmasında şunları söylüyor: "Benim adım Murat Akpınar. Bugün 14 Ekim 2013. Bayrama sadece bir gün kaldı ve ben evimde olmak isterdim. Sağlığım iyi." 
 
32 saniyelik videoda daha sonra Murat Ağca görülüyor. Ağca da videoda şunları söylüyor: "Benim adım Murat Ağca. Bugün 14 ekim. Arife günü. Sağlığım yerinde ve güvendeyim. Ailemi, çocuklarımı ve ülkemi özledim. Hepinize Kuran'dan bir alıntıyla seslenmek istiyorum: Olan birşey için üzülmeyin, o belki sizin için hayırdır."
 
‘PİLOTLARIN GÜNAHI YOK’ 
Bu arada, pilotlardan Murat Ağca'nın babası Zeki Ağca, oğlunu ve diğer pilotu kaçıranlara seslenerek, "Günahsız insanları cezalandırmak, eziyet etmek, tutsak etmek günahların en büyüğüdür. Bu iki pilotun hiç bir suçu, günahı yok" dedi.
 
Baba Ağca şöyle konuştu: “Herkes ailesiyle birlikte bayramını geçirirken bunlar gecenin bir saatinde Beyrut'a gidiyorlar. Niçin? İnsanlara hizmet etmek için. Bu hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Pilotların can güvenliği sizlere emanettir, inşallah bayramda bizleri sevindirirsiniz."
 
Pilot Ağca'nın annesi Emine Ağca ise üzüntüden söyleyecek bir sözünün olmadığını dile getirdi.
 
LÜBNANLI BAKAN AÇIKLAMIŞTI 
Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, bayramda Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın görüntülerinin yayınlanacağını belirtmişti.
 
Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, "Kurban bayramından önce Türk pilotları kaçıranların pilotların görüntüsünü yayınlayacağını tahmin ediyorum. Bu olumlu bir adım olacak" demişti.

NTV