Kaçkar Dağı'nda mahsur kalan dağcı kurtarıldı

Kaçkar Dağı’nda ayağını burkan ve sarp bir arazide mahsur kalan Dağcı Ömer Faruk Çetiner, askeri helikopter yardımı ile kurtarıldı. Çetiner, arazi koşulları ve olumsuz hava nedeniyle iki gündür kurtarılmayı bekliyordu.

Kaçkar Dağında mahsur kalan dağcı kurtarıldı
01 Eylül 2013 Pazar 18:45 tarihinde eklendi, 1.038 kez okundu.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron Yaylası'ndan Kaçkar Dağları'na zirve tırmanışı yaparken söz konusu yayladaki sarp bir kayalık arazide ayağını burkan dağcı Çetiner'in kurtarılması için çalışma başlatıldı. Kötü hava şartlarından dolayı iki gün süren kurtarma operasyonu sonucu mahsur dağcı Malatya’dan gelen askeri helikopter ile bulunduğu yerden kurtarılarak tedavi altına alındı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, "Olay yerinin sarp kayalık olması ve havanın sisli olması nedeniyle hastamızı bulunduğu yerde 2 gün boyunca tutmak zorunda kaldık. Vatandaşımıza sağlık ekiplerimizce olay yerinde ilk müdahalesi yapılmış ve güvenli bir yere alınmıştı.

Dün Giresun'dan bölgeye sevk edilen askeri helikopter yoğun sisten dolayı olay yerine inememişti. Bugün Malatya'dan havalanan askeri kurtarma helikopteri ile yaralı vatandaşımızı helikopterden indirilen sepet yardımıyla kurtardık." dedi. Tepe, yaralı dağcının Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.


CİHAN