"Kaddafi gitmeli"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya halkının reform taleplerinin yerine getirilmesi ve Muammer Kaddafi'nin gitmesi gerektiğini belirterek, "Libya bölünmemeli, Ulusal Geçiş Konseyi'ni Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıyoruz" dedi.

Kaddafi gitmeli
03 Temmuz 2011 Pazar 17:39 tarihinde eklendi, 1.235 kez okundu.

 

Davutoğlu, Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil ile UGK'nın merkezi olan Budeyma binasındaki görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ulusal Geçiş Hükümeti'nin yanında olduğunu söyledi. 
     
Libya'nın ramazan ayına kadar sorununu çözmesini dileyen Davutoğlu, yol haritasında ateşkes ilan edilmesi ve tüm şehirlere insani yardım gitmesinin bulunduğunu belirtti. 
   
 Davutoğlu, "Halkın reform talepleri yerine getirilmeli, Kaddafi gitmeli, Libya bölünmemeli. Ulusal Geçiş Konseyi'ni Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıyoruz. Ömer Muhtar'ın temsilcisi olduğu bu halk, dünyaya insanlık onurunun ne olduğunu da gösterecektir" diye konuştu. 
     
UGK Başkanı Mustafa Abdülcelil de Kaddafi'nin uluslararası gözetim altında Libya'da yaşamasını önerdiklerini, ancak Kaddafi'nin yanıt vermediğini söyledi. 
     
Yanıtı beklerken Kaddafi hakkında uluslararası yakalama kararı çıktığını hatırlatan Abdülcelil, bu sebeple önerilerinin geçersiz olduğunu kaydetti. 
     
Libya halkının Türk hükümeti ve halkının değerli desteğine minnettar olduğuna işaret eden Abdülcelil, "Yaptıklarınızı takdir ediyoruz ve unutmayacağız. Ziyaretinizin ikili ilişkilerin gelişmesi için faydalı olacağına inanıyorum" dedi. 
   
Davutoğlu, Abdülcelil ile hediye teatisi sırasında da Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu'nu Libya halkına yardımlarından ve canla başla çalışmasından dolayı en kısa zamanda büyükelçi olarak atayacağını, Ali Davutoğlu'nun da bu konudan bu konuşmayla haberi olduğunu söyledi.