Kaddafi öldü, NATO'nun işi bitti

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, NATO'nun Libya'daki askeri operasyonlarının sona erdiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Sarkozy ise Libya halkına birlik çağrısı yaptı.

Kaddafi öldü, NATOnun işi bitti
21 Ekim 2011 Cuma 13:41 tarihinde eklendi, 3.210 kez okundu.

 

Europe-1 radyo kanalına konuşan Juppe, "Askeri operasyonlar sona erdi"diye konuştu. Juppe, "Libya topraklarının tamamının, Ulusal Geçiş Konseyi'nin kontrolü altında olduğunu" söyledi.
 
NATO güçlerinin amaçlarının Kaddafi'yi öldürmek olmadığını ifade eden Juppe, "bizim hedefimiz, onun iktidarı bırakmasını sağlamaktı"dedi. Juppe, eski diktatörün ölüm şeklinin hala belirsizliğini koruduğunu belirtti.
 
SARKOZY’DEN BİRLİK ÇAĞRISI
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, devrik lider Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinden sonra Libya halkına ulusal birlik ve uzlaşı çağrısı yaptı.
 
Sarkozy, Libya halkının "affetmesini bilmesi" ve "uzlaşı ve ulusal birlik" arayışı içine girmesi çağrısında bulundu.
 
Kaddafi'nin kaybının Libya'nın özgürleşmesi için "önemli bir adım" teşkil ettiğini ifade eden Sarkozy, Libya halkına birlik ve uzlaşı içinde yeni bir sayfa açması tavsiyesinde bulundu.
 
Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyini ilk tanıyan ülke olan Fransa, aynı zamanda NATO'nun Kaddafi güçlerine yönelik hava operasyonlarına İngiltere ile birlikte öncülük etmişti.
 
KADDAFİ’NİN DEFNİ BİRKAÇ GÜN ERTELENDİ
Libya'da dün öldürülen devrik lider Muammer Kaddafi'nin defninin birkaç gün ertelendiği bildirildi. Ulusal Geçiş Konseyi'nin Maliye Bakanı Ali Tarhuni, Kaddafi'nin cenazesinin, defin işlemleri tamamlanıncaya kadar morgda tutulacağını belirtti.
 
Kaddafi'nin cenazesinin Misrata'da olduğunu söyleyen Tarhuni, nereye defnedileceği konusu netlik kazanıncaya ve herkes Kaddafi'nin öldüğünden emin oluncaya kadar devrik liderin cenazesinin morgda bekletileceğini kaydetti. Kaddafi'nin bugün bilinmeyen bir yere gömüleceği bildirilmişti.