Kaddafi öldü mü ?

Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, direnişin son kalesi Sirte'de vurularak öldürüldüğüne ilişkin haberler teyit edilemiyor. Hatta yakalandığı iddiası bile doğrulanamıyor.

Kaddafi öldü mü ?
20 Ekim 2011 Perşembe 16:06 tarihinde eklendi, 7.449 kez okundu.

 

Dünya çapında yayın yapan haber ajansları ve uluslararası yetkililer, yaklaşık yarım saattir, eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ölüp ölmediği, hatta yakalanıp yakalanmadığı konusuna açıklık getiremedi. Bununla birlikte, AFP'nin geçtiği fotoğrafta 'Kaddafi'ye çok benzediği' belirtilen kişinin, kanlar içinde ele geçirilmiş olduğu görülüyor.
 
 
İlk gelen haberlerde, Libya'daki direnişin son kalesi Sirte'de yoğun çatışmaların ardından, Kaddafi'nin, iki bacağından ağır yaralı olarak ele geçirildiği ancak hala nefes alabildiği belirtilmişti. 
 
'BİR DELİKTE YALVARIYORDU' İDDİASI
 
'Kaddafi bir delikte yakalandı. Ateş etmeyin, ateş etmeyin' diye yalvarıyordu" ifadelerinin kullanıldığı haberlerin ardından "Kaddafi öldü" iddiasında bulunuldu. İddia, Ulusal Geçiş Konseyi'nin (UGK) ismi açıklanmayan bir komutanına aitti. 
 
Ancak bunun ardından NATO ve Libya yetkilileri, UGK birliklerinin, Kaddafi'yi memleketi Sirte'de yakaladıklarına ya da öldürdüklerine dair hiçbir teyitte bulunamadıklarını açıkladılar. 
 
Şu an büyük bir belirsizlik hakim...