Kaddafi'nin oğlu lüks daire aldı

Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin küçük oğlu Saadi Kaddafi'nin, Toronto'nun en lüks yerinde göl kenarında süper lüks bir daire satın aldığı ortaya çıktı.

Kaddafinin oğlu lüks daire aldı
16 Aralık 2011 Cuma 19:18 tarihinde eklendi, 4.964 kez okundu.

Kanada Kraliyet Atlı Polisince yürütülen ve ülkenin ulusal günlük gazetelerinden National Post'un ele geçirdiği rapora göre, Saadi Kaddafi, Toronto'nun en pahalı bölgelerinden biri olarak bilinen Ontario Gölü kıyısında inşa edilen lüks apartmanlardan birinin en üst dairesini satın aldı. Habere göre, satış işlemi 7 Mayıs 2008'de gerçekleşti. Saadi Kaddafi, 40. kattaki lüks dairesi için 1 milyon 550 bin dolar (2.9 milyon TL) ödedi. 
    
Haberde, iyi bir futbol oyuncusu olduğu kaydedilen Saadi Kaddafi'nin, yılda en az 1 kez iş toplantıları için geldiği Toronto'nun gece hayatının da parlak simalarından olduğu belirtiliyor. Oğul Kaddafi'nin satın aldığı dairenin bulunduğu binada ise "yok" yok. Kademeli güvenlik bariyerleri ve koruma görevlileri ile kale gibi korunan binada, basketbol-voleybol sahaları, bovling ve squash salonları ile olimpik yüzme havuzu da var. 
    
Libya'daki olayların başlamasının ardından Muammer Kaddafi ve ailesine ait tüm mal varlıklarının dondurulması kararına, Toronto'daki dairenin de dahil olduğu kaydediliyor. Haberde, Saadi Kaddafi adına kayıtlı dairenin aylık apartman gideri ödemelerinin de birikmeye devam ettiği, sorunun Kaddafi ailesinin mal varlıkları hakkında verilecek nihai kararla çözülebileceği belirtiliyor.