Kaddafi'nin oğulları ayrı düştü!

Muammer Kaddafi'nin iki oğlunun merkezinde olduğu gelişmeler yaşanıyor. Saadi'nin, muhaliflerle teslim olmak istediğini söylediği iddia edilirken, Seyfülislam ise 'zafer yakın' dedi.

Kaddafinin oğulları ayrı düştü!
31 Ağustos 2011 Çarşamba 23:58 tarihinde eklendi, 1.496 kez okundu.

 

Libya'da, muhaliflerin peşinde olduğu Muammer Kaddafi'nin iki oğluyla ilgili 'farklı' haberler geliyor.

Bunlardan ilki iddia boyutunda ve açıklama muhaliflerin bir komutanından geldi. İddia, doğrulanan telefon görüşmesinde, Saadi Kaddafi'nin teslim olma niyetini ortaya koyduğu şeklinde.

Diğer gelişme ise, Seyfülislam'ın "Direniş devam ediyor ve zafer yakın" açıklaması.

 

Saadi Kaddafi'yle ilgili açıklamayı, muhaliflerin komutanlarından Abdulhakim Belhac yaptı.

Amerikan Associated Press haber ajansına konuşan Belhac, Saadi'nin teslim olmasıyla ilgili görüşmek için kendisini aradığını söyledi. Belhac, Saadi'nin kendisini ilk olarak dün aradığını ve güvenliğinin garanti edilip edilemeyeceğini sorduğunu ifade etti.

El Saadi'ye zarar verilmeyeceğini, ancak yasalara göre muamele göreceğini söylediğini kaydeden Belhac, Saadi'nin bugün erken saatlerde de kendisini aradığını, ancak bağlantı kesildiği için görüşemediklerini vurguladı.

Saad Kaddafi de, bu görüşmeyi doğruladığı ancak içeriğine girmediği açıklamasında, Libya'da kan dökülmesine son verilmesi için muhalif komutanlarından biriyle bağlantı kurduğunu söyledi.

El Arabiya televizyonuna konuşan Saadi, kendisinin Kaddafi karşıtı güçlerle görüşmek için resmi yetkili olduğunu, babasının izniyel görüşmeleri yaptığını belirterek, Ulusal Geçiş Konseyi'nin de yasal bir yapı olduğunu kabul ettiklerini söyledi. Saadi, "Ancak hükümet biziz ve meşru müzakerlerde tarafız" ifadesini kullandı.

SEYFÜLİSLAM: ZAFER YAKIN 

Saadi Kaddafi cephesinde bunlar yaşanırken, Muaammer Kaddafi'nin bir diğer oğlu Seyfülislam Kaddafi, "direnişin devam ettiğini" söyledi.

Seyfülislam Kaddafi, merkezi Şam'da bulunan Arrai televizyonunda yayımlanan ses kaydında, "Size Trablus'taki bir banliyöden sesleniyorum. Direniş devam ediyor ve zafer yakın" dedi.

Muammer Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte'de 20 binden fazla silahlı genç olduğunu belirten Seyfülislam Kaddafi, başkent Trablus'un muhaliflerin eline geçmesine rağmen direniş çağrısında bulunarak kimsenin teslim olmayacağını söyledi.

"Her Libyalı Muammer Kaddafi, her Libyalı Seyfülislam. Düşmanla nerede karşılaşırsanız orada savaşın" diyen Seyfülislam Kaddafi, Trablus'taki "Yeşil Meydan'ı özgürleştirmek için yakında geliyoruz" diye konuştu.

Seyfülislam Kaddafi, babasının durumunun iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

DIŞİŞLERİ BAKANI TUTUKLANDI 

Öte yandan Muammer Kaddafi'nin Dışişleri Bakanı Abdulati El Ubeydi'nin muhaliflerce tutuklandığı iddia edildi.

Reuters haber ajansına açıklama yapan bir görgü tanığı, El Ubeydi'nin başkent Trablus'un batısında muhalif güçleri tarafından tutuklandığını ifade etti.