Kaddafi'nin ölüm belgesini istiyor

Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin kızı Ayşe Kaddafi, babasının ölüm belgesinin resmi bir kopyasının verilmesi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Kaddafinin ölüm belgesini istiyor
22 Şubat 2012 Çarşamba 22:07 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.

Ayşe Kaddafi'nin avukatı Nick Kaufman, bu girişimin Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin, Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin adil bir şekilde yargılanmasını sağlayamayacağını gösterme çabasının bir parçası olduğunu kaydetti. 
    
Kaufman telefonda yaptığı açıklamada, Ayşe Kaddafi'nin babasının ölümü hakkında bilgi alabilmek için Libya'nın yeni yönetimine başvurduğunu ancak en basit bilgilere dahi ulaşamadığını aktararak, "Libya'da yetkililer kim-" diye sordu. 
    
Ayşe Kaddafi, kardeşi Seyfülislam'ın "haklarını korumak için" Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki yargı sürecine müdahil olmak için de başvuruda bulunmuştu. 
    
Seyfülislam ile bağlantıya geçmek için yaptığı girişimlerin ve Libya savcılığıyla iki telefon görüşmesinin ayrıntılarını mahkeme ile paylaşmak istediğini belirten Ayşe Kaddafi, bu telefon görüşmelerinden, Libya otoritelerinin uluslararası hukuki desteği reddettikleri kanaatine varılabileceğini kaydetmişti. 
    
Seyfülislam Kaddafi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (ICC) hükümet karşıtı gösterilerin kanlı şekilde bastırılmasına iştirak ederek insanlığa karşı suç işlemekle suçlanıyor. 
    
Libya Ulusal Konseyi destekçileri tarafından Kasım ayında yakalanan ve dış dünyadan soyutlanmış bir şekilde tutulan Seyfülislam Kaddafi'nin ne zaman mahkemeye çıkarılacağı bilinmiyor. 
    
Libya'daki yeni yönetim, Seyfülislam'ın mahkemeye çıkarılmasını istediklerini ancak Lahey'deki yargıçların, onun adil bir şekilde yargılanacağı konusunda taahhütte bulunması gerektiğini açıklamıştı.