Kaddafi'nin yatak sırları

Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin Ukraynalı hemşiresi Oksana Balinskaya "O sanıldığı gibi seks düşkünü biri değildi" diyor

Kaddafinin yatak sırları
12 Nisan 2011 Salı 09:24 tarihinde eklendi, 4.522 kez okundu.

 

Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin Ukraynalı hemşiresi Oksana Balinskaya "O sanıldığı gibi seks düşkünü biri değildi" diyor Balinskaya, devrik lider Kaddafi den Papik (Babacık) diye söz ediyor.
 
Muammer Kaddafi’nin hemşiresi Oksana Balinskaya, devrik lideri Newsweek’e anlattı.
 
Kaddafi’den ‘Papik’ (Babacık) diye söz eden Ukraynalı hemşire, “Libya’da lüks içinde geçen bir hayat yaşadım. Hayalini kurduğum her şeye sahiptim. Mobilyalı bir evim, özel şoförüm ve son model bir arabam vardı. Ancak devrimden sonra bunlara neye rağmen sahip olduğumu çok iyi anladım” diyor.
 
21 yaşındayken Libya’ya gelen Balinskaya, “Tek kelime Arapça bilmiyordum, hatta Libya’nın nerede olduğunu bile bilmiyordum. Benim için Libya ile Lübnan’ın bir farkı yoktu” diye anlatıyor. Sanılanın aksine Kaddafi’yle tek temasının hasta-hemşire ilişkisi olduğunu anlatan Balinskaya, “Babacık, öyle diğer liderler gibi, mesela Berlusconi gibi, seks düşkünü değildir. Ona dokunduğumuz tek an, tansiyonunu ölçmek için kolunu sıyırdığımız zamandı” diyor.
 
O gerçek bir hayat değildi
‘Kaddafi’nin haremi’ gibi tanımlamaları saçma bulduğunu söyleyen hemşire, “Etrafında güzel insanların, güzel şeylerin ve tabii güzel kadınların olmasından mutluluk duyardı. Hemşirelerini de güzel kadınlar arasından seçerdi” diye konuşuyor. Kalp hastası olan Kaddafi etrafında çok sayıda hemşire ve doktorla geziyor, onları seyahatlerine de götürüyordu. Kaddafi’yle birlikte ABD, İtalya, Portekiz ve Venezüella gibi ülkelere giden Balinskaya, “Papik seyahat etmeyi çok severdi. Üstünü çok sık değiştirdiği için onlarca valizle çıkardık yola” diyor.
 
Kaddafi’nin kıyafetlerinin kendisine 80’lerin rock yıldızlarını hatırlattığını anlatan hemşire, “Hayatımda kıyafetlerine bu kadar özen gösteren başka birini tanımadım” diye ekliyor.
 
“Babacık biraz eski kafalıydı. Geleneksel Arap müziği dinlerdi. Arabada yüzlerce kaseti vardı” diyen Balinskaya, kendisinin güncel popüler şarkıları tercih ettiğini ama mecburen Kaddafi’nin isteklerine uyduğunu anlatıyor. Balinskaya gözleri dolarak, “Şimdi ülkeme döndüğüm için hem mutlu hem de biraz buruğum. Babacık muhtemelen bana kırgındır ama o yaşadığımız hayat gerçek değildi. Halkın yoksulluğuna rağmen biz lüks içindeydik. Bu yanlıştı ve her yanlış gibi doğruya evrildi” diye konuşuyor.