Kadıköy'de 4 gecekondu yandı

Kadıköy'de sobadan çıkan kıvılcımların neden olduğu yangında 4 gecekondu tamamen yandı.

Kadıköyde 4 gecekondu yandı
06 Ocak 2014 Pazartesi 14:59 tarihinde eklendi.

Kadın ve çocuklar alevlerden son anda kaçarak kurtuldu. Bazı gecekondu sahipleri yanan evlerini gözyaşları arasında seyretti.

Merdivenköy Çömlekçi Çukuru Sokak'ta bulunan bir gecekonduda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede diğer gecekordulara da sıçradı. Alevlerin arasında kalan mutfak tüplerinin patlaması korkulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Alevleri gören çevredeki vatandaşlar, çocuklarını kucaklarına alarak can havliyle dışarıya kaçtı. Çaresiz bir şekilde evinin yanmasını seyreden bir kadının feryatları ise görenleri duygulandırdı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerine vatandaşlar da yardım etti. Bazı vatandaşlar evlerin çatılarına çıkarak alevlere müdahale etmeye çalıştı. Yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Yangında 4 gecekondu tamamen yandı. Görgü tanıkları, yangının sobadan çıktığını söyledi. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangınla ilgili inceleme başlatıldı. CİHAN


CİHAN